Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Mini kanēļmaizītes

Mini kanēļmaizītes

FOTO: Dansukker

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 75 g sviesta vai margarīna
  • 250 ml piena
  • 25 g rauga
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 75 g cukura vai Dansukker dzidrā cukura sīrupa
  • 1 tējk. malta kardamona
  • 700 g kviešu miltu
  • Smalkmaizīšu formiņas
  • Pildījumam:
  • 50 g sviesta vai margarīna
  • 50 g cukura
  • 1 ēd. k. kanēļa
  • Apsmērēšanai:
  • 1 ola
  • Garnējumam:
  • Dansukker baltās cukura pērlītes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Izkausē katliņā taukvielas. Pievieno pienu un sasilda līdz apm. 37°C.
  2. Traukā izšķīdina raugu un pievieno nedaudz mīklas šķidruma. Maisa, līdz raugs izkūst. Pievieno atlikušo šķidrumu.
  3. Pievieno sāli, cukuru, kardamonu un 2/3 miltu. Maisa, līdz mīkla ir viendabīga un gluda. Pievieno atlikušos miltus un mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie trauka malām. Pārklāj trauku un ļauj mīklai uzrūgt divkāršā apjomā – apmēram 20-30 minūtes.
  4. Sajauc pildījuma sastāvdaļas.
  5. Uzliek mīklu uz miltiem nokaisītas virsmas un kārtīgi izmīca. Izrullē mīklu taisnstūra formā. Uzklāj pildījumu. Sagriež to 3 daļās. Katru daļu sarullē tā, lai varētu sagriezt gabaliņos. Ievieto papīra formiņās. Apsedz ar dvielīti un ļauj uzrūgt 20 minūtes.
  6. Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 250°C. Apsmērē maizītes ar sakultām olām. Apkaisa ar cukura pērlītēm. Cep cepeškrāsnī aptuveni 8 minūtes. Ļauj atdzist zem dvielīša.
  7. Kanēļa vietā iespējamas citas alternatīvas:
    * 50 g sviesta vai margarīna, 50 g smalkā cukura, ½ tējkarote vaniļas cukura
    * 50 g sviesta vai margarīna, 50 g smalkā cukura, 2 tējkarotes kardamona
    * 25 g sviesta vai margarīna, 75 g maltu mandeļu
    * 100 g apelsīnu marmelādes
    * 100 g rozīņu

    Lai labi garšo!
    Kanēļa vietā iespējamas citas alternatīvas:
* 50 g sviesta...

    FOTO: Dansukker

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas