Mini kanēļmaizītes

4 1

Sastāvdaļas

  • 75 g sviesta vai margarīna
  • 250 ml piena
  • 25 g rauga
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 75 g cukura vai Dansukker dzidrā cukura sīrupa
  • 1 tējk. malta kardamona
  • 700 g kviešu miltu
  • Smalkmaizīšu formiņas
  • Pildījumam:
  • 50 g sviesta vai margarīna
  • 50 g cukura
  • 1 ēd. k. kanēļa
  • Apsmērēšanai:
  • 1 ola
  • Garnējumam:
  • Dansukker baltās cukura pērlītes

Pagatavošana

75 min.
  1. Izkausē katliņā taukvielas. Pievieno pienu un sasilda līdz apm. 37°C.
  2. Traukā izšķīdina raugu un pievieno nedaudz mīklas šķidruma. Maisa, līdz raugs izkūst. Pievieno atlikušo šķidrumu.
  3. Pievieno sāli, cukuru, kardamonu un 2/3 miltu. Maisa, līdz mīkla ir viendabīga un gluda. Pievieno atlikušos miltus un mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie trauka malām. Pārklāj trauku un ļauj mīklai uzrūgt divkāršā apjomā – apmēram 20-30 minūtes.
  4. Sajauc pildījuma sastāvdaļas.
  5. Uzliek mīklu uz miltiem nokaisītas virsmas un kārtīgi izmīca. Izrullē mīklu taisnstūra formā. Uzklāj pildījumu. Sagriež to 3 daļās. Katru daļu sarullē tā, lai varētu sagriezt gabaliņos. Ievieto papīra formiņās. Apsedz ar dvielīti un ļauj uzrūgt 20 minūtes.
  6. Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 250°C. Apsmērē maizītes ar sakultām olām. Apkaisa ar cukura pērlītēm. Cep cepeškrāsnī aptuveni 8 minūtes. Ļauj atdzist zem dvielīša.
  7. Kanēļa vietā iespējamas citas alternatīvas:
    * 50 g sviesta vai margarīna, 50 g smalkā cukura, ½ tējkarote vaniļas cukura
    * 50 g sviesta vai margarīna, 50 g smalkā cukura, 2 tējkarotes kardamona
    * 25 g sviesta vai margarīna, 75 g maltu mandeļu
    * 100 g apelsīnu marmelādes
    * 100 g rozīņu

    Lai labi garšo!
    Kanēļa vietā iespējamas citas alternatīvas:
* 50 g sviesta...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

maija 2011. gada 21. jūnijs 13:45
paldies par recepti loti garsigi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize