Sākums > Receptes > Zupas

Garneļu zupa ķirbī

2010. gada 20. decembris
Foto: Iveta Zariņa
Pagatavošana
45 min
1. Izvēlamies ķirbi, kurš "stāv" stabili, nolikts uz galda. Tas būs gan izejmateriāls, gan katls. Nogriežam ķirbim "cepurīti", kuru pēc tam izmantosim par "katla" vāciņu. Iztīram sēklotni, un pēc tam izdobjam ķirbja mīkstumu, atstājot mizu nebojātu. Ķirbja mīkstumu uzkarsē, līdz atdalās šķirdrums, un savāra biezenī apm. 5 minūtes, noslēgumā piepalīdzot ar blenderi. Pievieno ripiņās sagrieztu puravu (izmanto visu kātu, līdz zaļajām lapiņām), visu vēlreiz uzvāra "līdz burbulim". Tad pievieno atkausētas izlobītas garneles un atkal visu uzvāra. Pievieno citronzāles lakstu, sojas mērces "šļuku", tabasko mērces pilienu un karoti zivju mērces, pielej saldo krējumu, un visu atkal (3. rezi) uzvāra. Tad gatavo zupu lej izdobtā ķirbja "katlā", uzliek "vāku" un atļauj ievilkties 5-10 minūtes.
Uz augšu