Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Augļu kēkss

FOTO: Dansukker

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g rozīņu
  • 200 g vīģu
  • 200 g aprikožu
  • 150 ml konjaka vai apelsīnu sulas
  • 250 g sviesta vai margarīna
  • 100 ml Dansukker pūdercukura
  • 100 g mandeļu
  • 100 g lazdu riekstu
  • 4 olas
  • 325 ml miltu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Sagriež žāvētos augļus gabaliņos un sajauc bļodā kopā ar konjaku vai sulu. Atstāj masu pa nakti ievilkties.
  2. Iesmērē ar sviestu kvadrātveida cepamo formu ar tilpumu apm. 2 litri. Noregulē cepeškrāsns temperatūru uz 175°C.
  3. Maisa sviestu vai margarīnu ar cukuru, iegūstot mīkstu konsistenci. Pievieno olas, iemaisot tās pa vienai. Pieber pusi miltu un pusi augļu masas. Tad pievieno atlikušās sastāvdaļas un visu kārtīgi samaisa. Ielej masu formā un cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 1 stundu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķiršu tarte

Ķiršu tarte

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas