Ķirbju risotto

3 1
Ķirbju risotto
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 neliels ķirbis (1 kg)
  • Sāls
  • Pipari
  • Koriandrs
  • Ķiploks
  • 1 vidējs sīpols
  • Olīveļļa
  • 1 glāze/s rīsu (arborio)
  • 1 l buljona (vistas vai dārzeņu)
  • 75 ml baltvīna
  • Parmas siers

Pagatavošana

100 min.
  1. Sagatavo ķirbi. Nomazgā, iztīra sēklas un ''vidiņu'' sagriež nelielos gabalos ar visu mizu un izklāj uz cepamās plāts/trauka tā, lai ķirbja mīkstums ir uz augšu.
  2. Pievieno garšvielas katram gabaliņam: sāli, piparus, kaltētu koriandru un sasmalcinātu ķiploku. Daudzums pēc izvēles. To visu apsmidzina ar olīveļļu un pārklāj ar folliju, un met krāsnī uz kādiem 200 grādiem. Cep tik ilgi, kamēr ķirbis mīksts, apmēram 1h.
  3. Pa to laiku sagatavo buljonu. Gaumes lieta, kas vēlas lieto ''kubiņu'' buljonu, kas vēlas ''dabīgo'' buljonu. Kas nu kuram ir pieejams.
  4. Sasmalcina sīpolu un liek grāpītin nelielā eļļās daudzumā apcepties.
  5. Kad sīpoli sāk apbrūnēt, pievieno rīsus un kādas 3-5 minūtes pasautē visu kopā, regulāri maisot.
  6. Tad sāk pievienot buljonu, to dara lēnām un pa daļai, ļaujot rīsiem uzsūkt šķidrumu, visu dara paralēli lēni maisot. To dara tik ilgi, kamēr viss buljons izlietots un rīsi ir gatavi.
  7. Kad ķirbis gatavs, noņem mizu un sagriež nelielos gabaliņos.
  8. Ķirbi un baltvīnu pievieno rīsiem un samaisa. Pārber visu ar Parmas sieru.
    Pasniedz uzreiz pārbēru ar svaigiem zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Ķirbi un baltvīnu pievieno rīsiem un samaisa. Pārber visu ar...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni