Sākums > Receptes > Deserti

Latviski tradicionālā debesmanna

2010. gada 1. decembris
Foto: Shutterstock.com
Latviešu virtuves pērle - čagana un garda debesmanna. Vislabāk garšo, piestrebjot aukstu pienu.
Pagatavošana
25 min
1. Pārlasa un noskalo ogas.
2. Parlej pāri nedaudz ūdens (tā lai ūdens nosegtu ogas) un ar ar blenderi sasmalcina viendabīgā masā.
3. Atšķaida ar ūdeni, izkāš caur sietu, pievieno cukuru un visu atlikušo ūdens daudzumu. Uzvāra. Vārot uz lēnas uguns, iemaisa mannu un, pastāvīgi maisot, vāra vēl 3 minūtes.
4. Iegūto ogu mannā putru atdzesē līdz aptuveni 30-39C. Ja nepieciešams debesmannu pagatavot ātri, katlu liek auksta ūdens peldē. Ja ir laiks, ļauj masai atdzist pašai.
5. Kuļ. Sāk ar lēniem miksera apgriezieniem un pakāpeniski ātrumu palielina. Jo ilgāk tiks kults, jo debesmanna kļūs gaisīgāka, čauganāka, gaišāka un garšīgāka.
6. Pasniedz ar aukstu pienu.
Uz augšu