Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Latviski tradicionālā debesmanna

Latviski tradicionālā debesmanna

FOTO: Shutterstock.com

Latviešu virtuves pērle - čagana un garda debesmanna. Vislabāk garšo, piestrebjot aukstu pienu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g ogu (dzērvenes, jāņogas, upenes vai avenes)
  • 200 g cukura
  • 100 g mannas
  • 1 l ūdens
  • 1 l piens pasniegšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Pārlasa un noskalo ogas.
  2. Parlej pāri nedaudz ūdens (tā lai ūdens nosegtu ogas) un ar ar blenderi sasmalcina viendabīgā masā.
  3. Atšķaida ar ūdeni, izkāš caur sietu, pievieno cukuru un visu atlikušo ūdens daudzumu. Uzvāra. Vārot uz lēnas uguns, iemaisa mannu un, pastāvīgi maisot, vāra vēl 3 minūtes.
  4. Iegūto ogu mannā putru atdzesē līdz aptuveni 30-39C. Ja nepieciešams debesmannu pagatavot ātri, katlu liek auksta ūdens peldē. Ja ir laiks, ļauj masai atdzist pašai.
  5. Kuļ. Sāk ar lēniem miksera apgriezieniem un pakāpeniski ātrumu palielina. Jo ilgāk tiks kults, jo debesmanna kļūs gaisīgāka, čauganāka, gaišāka un garšīgāka.
  6. Pasniedz ar aukstu pienu.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sāļā torte "Misters Kabacis"

Sāļā torte "Misters Kabacis"

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas