Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīts Ziemassvētku cepetis

2010. gada 26. novembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
150 min
1. Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos. Arī plūmes un aprikozes sagriež sīkāk.
2. Sagrieztos augļus, pievienojot arī dzērvenes, apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā. Pēc tam apceptajiem augļiem pievieno kanēli un brendiju.
3. Gaļas gabalu iegriež gareniski ar asu nazi tā, lai izveidotos dziļa kabata. Ieteicams pat nedaudz gaļas no tās izgriezt.
4. Gaļu (arī kabatas iekšpusi) ierīvē ar garšvielām un pilda ar atdzesētu augļu masu.
5. Kabatas augšmalu aizspiež ciet un gaļas gabalu vairākās vietās pārsien ar aukliņu.
6. Liek maksimāli sakarsētā cepeškrāsnī. Vispirms cep 10min, pēc tam karstumu samazina un cep 1.5-2 stundas.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu