-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Pildīts Ziemassvētku cepetis
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1.8 -2 kg cūkas karbonādes
-
100 g žāvētu plūmju
-
100 g žāvētu aprikožu
-
1 paliels ābols
-
70 g dzērveņu
-
2 ēd. k. brendija
-
0.5 tējk. kanēļa
-
Sāls
-
Garšvielu maisījums gaļai
-
Eļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
150 min.
-
Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos. Arī plūmes un aprikozes sagriež sīkāk.
-
Sagrieztos augļus, pievienojot arī dzērvenes, apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā. Pēc tam apceptajiem augļiem pievieno kanēli un brendiju.
-
Gaļas gabalu iegriež gareniski ar asu nazi tā, lai izveidotos dziļa kabata. Ieteicams pat nedaudz gaļas no tās izgriezt.
-
Gaļu (arī kabatas iekšpusi) ierīvē ar garšvielām un pilda ar atdzesētu augļu masu.
-
Kabatas augšmalu aizspiež ciet un gaļas gabalu vairākās vietās pārsien ar aukliņu.
-
Liek maksimāli sakarsētā cepeškrāsnī. Vispirms cep 10min, pēc tam karstumu samazina un cep 1.5-2 stundas.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs