Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vista un gailenes austrumu gaumē

Šī recepte tapa, improvizējot vakariņas no tā, kas mājās bija atrodams. Un, tā kā sanāca ļoti gardi (vismaz man tā šķiet), tad nodomāju padalīties.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • Vistas fileja: 2 gb
  • Liels sīpols
  • 2 -3 burkāni
  • Gailenes: 1 glāze vai pēc vēlēšanās
  • Karijs
  • Citas garšvielas pēc gaumes un vēlmēm
  • Sāls
  • Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sīki sagriež sīpolus un eļļā apcep zeltaini brūnus. Vistas fileju sagriež gabaliņos un liek klāt pie sīpoliem un uz lielas uguns apbrūnina. Sīki sagriež vai sarīvē burkānus un pievieno pārējām sastāvdaļām pannā (ugunij nu jau jābūt mazai). Ļauj mazliet pasutināties, tad pievieno sagatavotas gailenes*, pārkaisa kariju, pārējās garšvielas un sāli. Sautē, līdz viss ēdiens gatavs.
  2. Kā piedeva vislabāk garšos rīsi, bet var izmantot arī kartupeļus, kuskusu u.c.
  3. Gaileņu vietā var izmantot arī citas sēnes, taču nav ne jausmas, kā šis ēdiens varētu tādā gadījumā garšot, jo esmu izmēģinājusi tikai ar gailenēm.
  4. Lai labi garšo!
  5. * Sagatavotas gailenes - kārtīgi apceptas, izsutinātas. Tātad gailenes pirms tam ir atsevišķi jāapstrādā
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču laivas ar malto gaļu un sieru

Kabaču laivas ar malto gaļu un sieru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas