Košā ābolkūka

2010. gada 15. novembris
Foto: Rama
Pagatavošana
90 min
1. Saputojiet margarīnu (tam jābūt istabas temperatūrā) ar cukuru, līdz veidojas gaiša, viegla masa. Turpinot putošanu, pievienojiet olas. Pēc tam pievienojiet miltus un sāli un maisiet, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ielieciet to ledusskapī. Nomizojiet un pārgrieziet uz pusēm ābolus, izgrieziet tiem serdi. Sagrieziet ābolus palielos (3 cm) gabalos un samaisiet tos ar cukuru, citrona sulu, kanēli un rozīnēm. Ieziediet cepamo formu (26cm diametrā) ar margarīnu un un izkaisiet ar miltiem. Izņemiet mīklu no ledusskapja un izveltnējiet no tās apli – apm. 30 cm diametrā. Ieklājiet mīklu sagatavotajā formā un izkārtojiet uz tās ābolu masu. Cepiet 190°C temperatūrā apm. 45 minūtes. 15 min. pirms cepšanas beigām pārkaisiet kūku ar mandeļu skaidiņām.
2. Pasniedziet aukstu vai siltu.
3. Ieteikums: ja āboli ir ļoti sulīgi, paberiet zem tiem nelielu miltu kārtu – tas ļaus izvarīties no mīklas izmirkšanas.
Uz augšu