Košā ābolkūka

Sastāvdaļas

  • 12 lieli gabali
  • Mīklai
  • 250 g margarīna cepšanai
  • 125 g cukura
  • 1 ola
  • 400 g miltu
  • ½ tējk. sāls
  • Pildījumam
  • 1 kg ābolu
  • 2 ēd. k. cukura
  • 1 ēd. k. citrona sulas
  • ½ tējk. malta kanēļa
  • Sauja rozīņu
  • Sauja mandeļu skaidiņu pārkaisīšanai

Pagatavošana

90 min.
  1. Saputojiet margarīnu (tam jābūt istabas temperatūrā) ar cukuru, līdz veidojas gaiša, viegla masa. Turpinot putošanu, pievienojiet olas. Pēc tam pievienojiet miltus un sāli un maisiet, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ielieciet to ledusskapī. Nomizojiet un pārgrieziet uz pusēm ābolus, izgrieziet tiem serdi. Sagrieziet ābolus palielos (3 cm) gabalos un samaisiet tos ar cukuru, citrona sulu, kanēli un rozīnēm. Ieziediet cepamo formu (26cm diametrā) ar margarīnu un un izkaisiet ar miltiem. Izņemiet mīklu no ledusskapja un izveltnējiet no tās apli – apm. 30 cm diametrā. Ieklājiet mīklu sagatavotajā formā un izkārtojiet uz tās ābolu masu. Cepiet 190°C temperatūrā apm. 45 minūtes. 15 min. pirms cepšanas beigām pārkaisiet kūku ar mandeļu skaidiņām.
  2. Pasniedziet aukstu vai siltu.
  3. Ieteikums: ja āboli ir ļoti sulīgi, paberiet zem tiem nelielu miltu kārtu – tas ļaus izvarīties no mīklas izmirkšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi