Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Košais medus kēkss

Košais medus kēkss

FOTO: Rama

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 cm liels svaigas ingvera saknes gabals
  • 50 ml (50 g) gaišā sīrupa – cidoniju vai līdzīgu
  • 100 ml (125 g) šķidra medus
  • 140 g margarīna cepšanai
  • 4 ēd. k. (50 g) brūnā cukura
  • 2 olas
  • 75 ml (40 g) rudzu vai pilngraudu miltu
  • 200 ml (110 g) kviešu miltu
  • 1 /2 – 3/4 tējk. kanēļa
  • ½ tējk. maltu smaržīgo piparu
  • ½ tējk. sāls
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 100 g ingvera sukāžu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Daudzums 8 porcijām.
  2. Uzkarsējiet krāsni līdz 170°C. Nomizojiet un sarīvējiet ingveru, izspiediet to caur sietu un iegūto sulu saglabājiet. 1 litra kēksa formu izklājiet ar cepamo papīru vai ieziediet ar margarīnu. Ielejiet katliņā sīrupu, pievienojiet medu, cepamo margarīnu un brūno cukuru un karsējiet tos nelielā temperatūrā, līdz margarīns izkusis un maisījums uzkarsis. Noņemiet masu no plīts un 3 minūtes putojiet ar mikseri. Pievienojiet ingvera sulu, olas un turpiniet putošanu vēl 3 minūtes. Sajauciet miltus, garšvielas un cepamo pulveri. Maisījumu iesijājiet uzputotajā masā. Maisiet, līdz izveidojas viendabīga, šķidra mīkla. Pievienojiet pusi sasmalcinātā ingvera un sukādes, apmaisiet un ielejiet masu sagatavotajā formā. Pārkaisiet ar atlikušo ingveru un cepiet cepeškrāsnī 50–60 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar pūdercukuru.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rasols ar tunci

Rasols ar tunci

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas