Košais medus kēkss

4 1

Sastāvdaļas

  • 4 cm liels svaigas ingvera saknes gabals
  • 50 ml (50 g) gaišā sīrupa – cidoniju vai līdzīgu
  • 100 ml (125 g) šķidra medus
  • 140 g margarīna cepšanai
  • 4 ēd. k. (50 g) brūnā cukura
  • 2 olas
  • 75 ml (40 g) rudzu vai pilngraudu miltu
  • 200 ml (110 g) kviešu miltu
  • 1 /2 – 3/4 tējk. kanēļa
  • ½ tējk. maltu smaržīgo piparu
  • ½ tējk. sāls
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 100 g ingvera sukāžu

Pagatavošana

90 min.
  1. Daudzums 8 porcijām.
  2. Uzkarsējiet krāsni līdz 170°C. Nomizojiet un sarīvējiet ingveru, izspiediet to caur sietu un iegūto sulu saglabājiet. 1 litra kēksa formu izklājiet ar cepamo papīru vai ieziediet ar margarīnu. Ielejiet katliņā sīrupu, pievienojiet medu, cepamo margarīnu un brūno cukuru un karsējiet tos nelielā temperatūrā, līdz margarīns izkusis un maisījums uzkarsis. Noņemiet masu no plīts un 3 minūtes putojiet ar mikseri. Pievienojiet ingvera sulu, olas un turpiniet putošanu vēl 3 minūtes. Sajauciet miltus, garšvielas un cepamo pulveri. Maisījumu iesijājiet uzputotajā masā. Maisiet, līdz izveidojas viendabīga, šķidra mīkla. Pievienojiet pusi sasmalcinātā ingvera un sukādes, apmaisiet un ielejiet masu sagatavotajā formā. Pārkaisiet ar atlikušo ingveru un cepiet cepeškrāsnī 50–60 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar pūdercukuru.

Komentāri

Kurmis Vāveris 2012. gada 14. septembris 19:07
Paldies, kēkss izcepās absolūti lielisks un garšoja debešķīgi!
Kā arī paldies par pilnīgi gramatiski precīzi noformulēto instrukciju!
nēģeris 2011. gada 23. februāris 19:06
Galīgi garām, iemācies rakstīt, johaidī, es taisīju un man sanāca apenes mīklā.
lohs 2011. gada 23. februāris 19:01
hahahahahha

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize