Raibais šokolādes kēkss

Sastāvdaļas

  • 130 ml piena
  • 100 g šokolādes
  • 120 g margarīna cepšanai (istabas temperatūrā)
  • 170 g cukura
  • 2 olas
  • 220 g miltu
  • 1 /3 tējk. sāls
  • 1 ½ tējk. cepamā pulvera
  • 3 ēdamk. krējuma
  • 100 g īrisa vai krēma pomādes konfekšu (pēc vēlēšanās)
  • Nedaudz kakao pulvera

Pagatavošana

90 min.
  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °С. Ieziediet nelielu kēksa formu ar margarīnu. Uzkarsējiet 50 ml piena un noņem to no uguns, pieberiet šokolādi, samaisiet un ļaujiet šokolādei izkust. Sakuliet margarīnu ar cukuru un kuļot pa vienai pievienojiet olas. Atsevišķā traukā sajauciet miltus, sāli un cepamo pulveri. Sakuliet atlikušo pienu un krējumu, iegūtajai masai pievienojiet trešdaļu miltu maisījuma un to visu sajauciet. Pielejiet trešdaļu piena un krējuma, samaisiet viendabīgā masā un pamazām piejauciet klāt arī atlikušos miltus un piena maisījumu. Pusi mīklas ielieciet citā traukā un pievienojiet šokolādes un piena maisījumu. Pēc vēlēšanās var pievienot arī sasmalcinātas konfektes, veidojot viendabīgu mīklu. Kārtojiet formā pārmaiņus gaišo un tumšo mīklu. Cepiet 50 minūtes, pēc tam ļaujiet kēksam formā 10 minūtes atdzist un izgāziet to no formas apžūt. Pasniedzot pārkaisiet ar kakao pulveri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi