Puravu pīrāgs

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 375 g kārtainās rauga mīklas
  • 100 puravu baltās daļas
  • 50 g sviesta
  • 240 ml salda krējuma
  • 3 olas
  • 50 g Parmezāna tipa cietā siera ( var arī vairāk)
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

40 min.
  1. Mīklu izrullē un ieklāj ietaukotā veidnē.
  2. Uz mīklas uzliek cepamo papīru, ieber pupiņas vai zirņus un liek cepties 200 grādu temperatūrā.
  3. Kamēr cepas mīkla, sviestā sautē plāni sagrieztus puravus līdz tie kļūst mīksti, bet nepiedeg.
  4. Saputo olas ar saldo krējumu, sāli, pipariem un lielāko daļu siera.
  5. Kad mīkla krāsnī cepusies ~ 10 minūtes, ņem to ārā, noņem cepamo papīru un pupiņas, pārklāj ar sautētajiem puraviem, pārlej olu - saldā krējuma masu. Pārkaisa ar atlikušo rīvēto sieru.
  6. Cep vēl ~ 20 minūtes vai nedaudz vairāk, līdz pīrāgs zeltaini brūns.

    Labu apetīti!
    Cep vēl ~ 20 minūtes vai nedaudz vairāk, līdz pīrāgs zeltain...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi