Sēņu pankūkas

2010. gada 30. oktobris
Foto: Tamy
Muusu gjimenee shii recepte garsho visiem un parasti neviens cieminjsh nav viilies. Arii sho man iemaacija mana viirmaate.
Pagatavošana
40 min
1. Svaigās sēnes griezt smalki, smalki (var arī lielākos gabalos, bet vēlāk gatavas samalt blenderī; tā noteikti ātrāk) un cept uz pannas, kur pirms tam uzsildīta olīveļļa ar ķiploku un sarkaniem pipariņiem. Tur pat pievienot saldētās sēnes, ko vēlāk, kad kļuvušas mīkstas, izcelt, sagriezt (vai arī likt blenderī visu kopā) un ielikt atpakaļ pannā. Kad no sēnēm iziet ūdens, pievienot sēņu kubiņu un visu cept maisot līdz ūdens atkal uzsūcas. Kad sēnes uzcepušās, izņemt gan sarkanos pipariņus, gan ķiplokus.
2. Gatavot “besciamella” mērci. Neatstāt to nekad bez maisīšanas!
3. Nelielā katliņā izkausēt sviestu. Tad pievienot 3 dakšas miltu un ar koka karoti (es izmantoju olu kuļamo!) visu maisīt. Veidojas viendabīga masa, kas uzpūšas (ja sametas bumbiņas, tad pievienot vēl nedaudz sviesta, jo milti par daudz). Pēc apmēram pusotras minūtes pievienot palēnām siltu pienu, nemitīgi visu maisot. Milti briedīs un veidosies putriņveidīga balta masa. Maisīt to un vārīt uz lēnas uguns 5 minūtes. Tad pievienot, maisot, sieru, kas pavisam nedaudz sabiezinās masu. Ja grib, pievienot sāli (es nelieku nekad sāli šajā mērcē, jo gan sieram ir sava garša, gan sēnēm, kuras tiks pievienotas). Kad siers izkusis, tad pievienot olas dzeltenumu un aši visu maisīt. Gatavo mērci nocelt no uguns un tai pievienot gatavās sēnes.
4. Pildam lielās pankūkas ar 2 zupaskarotēm pildījuma, lokam kā visas pildītās pankūkas un tad liekam ar sviestu ziestā paplātē vienu pie otras un pat nedaudz virsū, lai iepriekšējā neatveras un pildījums neiztek. Ja grib pārkaisīt pankūkas ar Parmizāna sieru un tad ielikt krāsnī uz 10 min. (vārdsakot, līdz apzeltē nedaudz). Pasniegt kā pirmo (mēs Itālijā arī kā “antipasto”).
5. P.S. Kā pamanīji es sāli nekur neliku, jo pie sēnēm pievienoju sēņu kubiņu, kam ir sava garša un pipariņš arī dod asumiņu. Besciamella’s mērcī sāli vispār nekad neliekam (vismaz mūsu ģimenē). Pačukstēšu, ka šo pašu mērci (bez sēnēm), pievienojot tai muskatriekstus un vairāk siera, var izmantot pie makaroniem. Kā? Uztaisi šo mērci, uzvāri un izkārs makaronus (tiem jābūt nedaudz pacietiem, jo krāsnī vēl jāliek) un tad visu sajaukt kopā un likt krāsnī 180° līdz redzi, ka virspusē šur tur kļūst zeltains. Gardi bez gala!
Uz augšu