Sākums > Receptes > Dzērieni

Latvijas vecpilsētas ogu kokteilis

2010. gada 23. oktobris
Foto: Maija Strode
Saulainā vasaras brīvdienu rītā basām kājām iebrienu dārzā. Kājas patīkami atvēsina rasainā zāle. Visapkārt spirgts un smaržīgs rīta gaiss. Tieši no krūmiem māla krūzītē noplūcu svaigas ogas: jāņogas, upenes, avenes, vēl kādu vēlīnu zemeni atrodu. Tad dodos atpakaļ uz māju gatavot kokteili..
Pagatavošana
5 min
1. Tīras ogas sasmalcina blenderī un ātri izrīvē caur sietiņu, tā lai nav sēklu. Nepieciešams aptuveni 250 ml ogu. Sastāvdaļas sajauc un ar blenderi sakuļ. Pasniedz ar jāņogu ķekariņu rotājumu.
2. Tā kā ir brīvdiena un nekur nav jābrauc, tad varu šo kokteili atļauties. Darba dienā liķieri pievienoju dažas piles - aromātam.
3. P.S. Tas ir vēl viens no vasarā tapušajiem koteiļiem par tēmu ar liķieri Vecpilsēta. Var gatavot arī bez alkohola piedevas. Un kā jums patīk bildīte?
Uz augšu