Karameļu kūka

3 1

Sastāvdaļas

  • 150 g izsijātu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 80 g kokosriekstu skaidiņas
  • 220 g brūnā cukura
  • 185 g sviesta
  • 1 kārba iebiezinātā piena ar cukuru
  • 1 ēd. k. cukura
  • 125 g tumšās šokolādes
  • Mandeles dekorēšanai

Pagatavošana

55 min.
  1. Miltus sajauc ar kokosriekstu skaidiņām brūno cukuru un cepamo pulveri.
  2. Katliņā izkausē 125 g sviesta un pielej klāt.
  3. Tortes formā (standarta ar 28 cm diametru) ieklāj cepampapīru, malas ietauko ar sviestu. Liek iekšā mīklu, izlīdzina, nedaudz piespiež. Cep cepškrāsnī kas uzkarsēta līdz 180 gradiem un cep apmēram 15 minūtes.
  4. Kamēr cepas pirmā kārta, katliņā ieliek 1 ēd. k. sviesta un 1 ēd. k. cukura. Kad sviests apbrūnējis, klāt lej kondensēto pienu un uz mazas uguns uzkarsē.
  5. Ņem ārā no cepeškrāsns kūkas pamatni un lej tai virsū uzkarsēto kondensēto pienu. Liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 10-15 minūtes.
  6. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi ar 60 g sviesta. Pārziež visu kūku ar šokolādi.
    Izdekorē ar mandelēm vai citiem riekstiem pēc izvēles.

    Labu apetīti!
    Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi ar 60 g sviesta. Pārziež...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

teetis 2011. gada 28. decembris 01:37
Kolosaals atklaajums , es pats gandriz visu kuku varu apeest vienaa vakaraa ... paldies Betija !
Inta 2011. gada 15. septembris 15:55
Nepiekrītu komentāram....
Mūsu ģimenē šī kūka ir ļoti iecienīta!
Paldies par recepti!
Arina 2011. gada 13. septembris 19:43
Galiigi garaam recepte, iemaacieties pareizi uzraxtiit.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize