Karameļu kūka

2010. gada 10. oktobris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
55 min
1. Miltus sajauc ar kokosriekstu skaidiņām brūno cukuru un cepamo pulveri.
2. Katliņā izkausē 125 g sviesta un pielej klāt.
3. Tortes formā (standarta ar 28 cm diametru) ieklāj cepampapīru, malas ietauko ar sviestu. Liek iekšā mīklu, izlīdzina, nedaudz piespiež. Cep cepškrāsnī kas uzkarsēta līdz 180 gradiem un cep apmēram 15 minūtes.
4. Kamēr cepas pirmā kārta, katliņā ieliek 1 ēd. k. sviesta un 1 ēd. k. cukura. Kad sviests apbrūnējis, klāt lej kondensēto pienu un uz mazas uguns uzkarsē.
5. Ņem ārā no cepeškrāsns kūkas pamatni un lej tai virsū uzkarsēto kondensēto pienu. Liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 10-15 minūtes.
6. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi ar 60 g sviesta. Pārziež visu kūku ar šokolādi.
Izdekorē ar mandelēm vai citiem riekstiem pēc izvēles.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu