Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Karameļu kūka

FOTO: Betija

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 150 g izsijātu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 80 g kokosriekstu skaidiņas
  • 220 g brūnā cukura
  • 185 g sviesta
  • 1 kārba iebiezinātā piena ar cukuru
  • 1 ēd. k. cukura
  • 125 g tumšās šokolādes
  • Mandeles dekorēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

55 min.
  1. Miltus sajauc ar kokosriekstu skaidiņām brūno cukuru un cepamo pulveri.
  2. Katliņā izkausē 125 g sviesta un pielej klāt.
  3. Tortes formā (standarta ar 28 cm diametru) ieklāj cepampapīru, malas ietauko ar sviestu. Liek iekšā mīklu, izlīdzina, nedaudz piespiež. Cep cepškrāsnī kas uzkarsēta līdz 180 gradiem un cep apmēram 15 minūtes.
  4. Kamēr cepas pirmā kārta, katliņā ieliek 1 ēd. k. sviesta un 1 ēd. k. cukura. Kad sviests apbrūnējis, klāt lej kondensēto pienu un uz mazas uguns uzkarsē.
  5. Ņem ārā no cepeškrāsns kūkas pamatni un lej tai virsū uzkarsēto kondensēto pienu. Liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 10-15 minūtes.
  6. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi ar 60 g sviesta. Pārziež visu kūku ar šokolādi.
    Izdekorē ar mandelēm vai citiem riekstiem pēc izvēles.

    Labu apetīti!
    Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi ar 60 g sviesta. Pārziež...

    FOTO: Betija

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Krabju nūjiņu un svaigu gurķu salāti

Krabju nūjiņu un svaigu gurķu salāti

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas