Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Mājas šašliks ar piedevām

Mājas šašliks ar piedevām

FOTO: Santa

Kolekcijas: Grila ēdienu
Gatavošanas laiks norādīts bez laika, kurš nepieciešams gaļas marinēšanai.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 1 paliela izmēra paprika
  • 1/2 cukīni
  • 1 sīpols
  • 300 g cūkgaļas(var arī vistu)
  • 250 ml saldā krējuma
  • 1 glāze/s kefīra
  • 1 citrons
  • 1 paciņa rīsu
  • 2 ķiploki
  • Pipari
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Marinādes pagatavošana: bļodā izkārto sagrieztus sīpolus, tad izkārto kubiņos sagrieztu cūkgaļu (apmēram pastmarkas izmērā). Uz cūkgaļas izspiež citronu sulu, apber ar sāli un pipariem. Pa virsu uzlej kefīru, lai nosedz gaļu.
  2. Gaļu marinādē ieliek ledusskapī uz kādām 8 stundām.
  3. Kad marināde gatava cepšanai vakariņās, sagriež papriku kubiņos (līdzīgu izmēru, kā gaļu), sagriež cukini tādā pašā veidā.
  4. Izvāra rīsus un sagatavo mērces sastāvdaļas: Ļoti smalki sagriež daļiņu paprikas un sakapā daļu sīpola mērcei, jau atver saldā krējuma paciņu.
  5. Uz iesmiņiem uzdur pamīšus gaļu ar papriku un cukini, tad izkārto uz cepešpannas un liek krāsnī cepties (beigās nedaudz apgrillē. Uz pannas kādā stūrītī iemet arī divus ķiplokus, kas ir notīrīti un tiem ir nogriezta augša.
    Uz iesmiņiem uzdur pamīšus gaļu ar papriku un cukini, tad iz...

    FOTO: Santa

  6. Uz pannas nedaudz apcep sīpolus un papriku, pievieno saldo krējumu, garšvielas.
  7. Kad šasliks gatavs, kārto uz šķīvja: rīsi, šašliks, mērce, kādi salātiņi, ceptie ķiploki.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas