Mājas šašliks ar piedevām

4 1
Kolekcijas: Grila ēdienu
Gatavošanas laiks norādīts bez laika, kurš nepieciešams gaļas marinēšanai.

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • 1 paliela izmēra paprika
  • 1/2 cukīni
  • 1 sīpols
  • 300 g cūkgaļas(var arī vistu)
  • 250 ml saldā krējuma
  • 1 glāze/s kefīra
  • 1 citrons
  • 1 paciņa rīsu
  • 2 ķiploki
  • Pipari
  • Sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. Marinādes pagatavošana: bļodā izkārto sagrieztus sīpolus, tad izkārto kubiņos sagrieztu cūkgaļu (apmēram pastmarkas izmērā). Uz cūkgaļas izspiež citronu sulu, apber ar sāli un pipariem. Pa virsu uzlej kefīru, lai nosedz gaļu.
  2. Gaļu marinādē ieliek ledusskapī uz kādām 8 stundām.
  3. Kad marināde gatava cepšanai vakariņās, sagriež papriku kubiņos (līdzīgu izmēru, kā gaļu), sagriež cukini tādā pašā veidā.
  4. Izvāra rīsus un sagatavo mērces sastāvdaļas: Ļoti smalki sagriež daļiņu paprikas un sakapā daļu sīpola mērcei, jau atver saldā krējuma paciņu.
  5. Uz iesmiņiem uzdur pamīšus gaļu ar papriku un cukini, tad izkārto uz cepešpannas un liek krāsnī cepties (beigās nedaudz apgrillē. Uz pannas kādā stūrītī iemet arī divus ķiplokus, kas ir notīrīti un tiem ir nogriezta augša.
    Uz iesmiņiem uzdur pamīšus gaļu ar papriku un cukini, tad iz...
  6. Uz pannas nedaudz apcep sīpolus un papriku, pievieno saldo krējumu, garšvielas.
  7. Kad šasliks gatavs, kārto uz šķīvja: rīsi, šašliks, mērce, kādi salātiņi, ceptie ķiploki.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni