Sākums > Receptes > Zupas

Svaigu meža sēņu-timiāna zupa

2010. gada 12. septembris
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Pagatavošana
40 min
1. Sīpolus sagriež biezās ripās, un tad ceturtdaļās.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
2. Katlā uzkarsē eļļu, uz mazākās uguns liek sīpolus cepties (sasvīdināt).
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
3. Kad sīpoli mīksti, pieber ne visai smalki sagrieztas sēnes, apmaisa un sautē uz lēnas uguns 15-20 min ik pa brīdim pamaisot, līdz sēnes ir kļuvušas mīkstas.
4. Pieber, svaigi maltus baltos piparus, sāli, Vegetu, timiānu, apmaisa un zem vāka turpina sautēt kādas 2-3 min.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
5. Pielej saldo krējumu, apmaisa pavāra kādu minūti, pielej verdošu ūdeni.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
6. Traukā sviesta piku savieno ar miltiem, cītīgi apmaisa uz izveido viendabīgu sviesta-miltu piku (pikai jābūt vairāk sviestainai ne miltainai, lai tā izšķīstu zupā).
7. Piku liek iekšā burbuļojošā zupā, un nepārtraukti viegli maisa, līdz pika izšķīdusi, un zupa sabiezējusi.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
8. Atstāj vārīt uz lēnas uguns kādas 5-7 min., ik pa brīdim pamaisot un garšojot attiecībā uz garšvielām, ja kaut kas trūkst – pievieno; ja prasās pēc timiāna, tad to pirms papildus pievienošanas samaļ pulverī, un tad pievieno.
9. Pasniedz karstu ar rupjmaizi.
10. P. S.
11. * Svaigu sēņu vietā var likt arī atvārītas sēnes, bet tad jānotrāpa pareizais daudzums, un jāsautē mazāk;
12. * Nevajadzētu pārcensties ar garšvielām, jo galvenajai garšai jābūt sēņu;
13. * Pievienojot mazāk ūdeni sanāks garšīga sēņu mērce, kura perfekti ies kopā gan ar makaroniem, gan ar kartupeļu biezeni, tikai tad sīpolus un sēnes vēlams griezt smalkāk;
14. * Ar kaltētu timiānu ir tā ka tas var īsā laika periodā palikt ciets, izkaltis, līdz ar to to var saberzt pulverī un pievienot uz beigām.
15. Labu apetīti!
Uz augšu