Svaigu meža sēņu-timiāna zupa

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 lieli sīpoli
  • 600 g svaigu meža sēņu
  • 1 /2 tējk. kaltēta timiāna
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 0.75 tējk. malto balto piparu
  • 1 tējk. Vegetas
  • 200 ml lauku saldā krējuma
  • 800 ml verdoša ūdens
  • 50 ml olīveļļas
  • 1 sviesta pika
  • 1 ēd. k. ar kaudzi miltu

Pagatavošana

40 min.
  1. Sīpolus sagriež biezās ripās, un tad ceturtdaļās.
    Sīpolus sagriež biezās ripās, un tad ceturtdaļās.
  2. Katlā uzkarsē eļļu, uz mazākās uguns liek sīpolus cepties (sasvīdināt).
    Katlā uzkarsē eļļu, uz mazākās uguns liek sīpolus cepties (s...
  3. Kad sīpoli mīksti, pieber ne visai smalki sagrieztas sēnes, apmaisa un sautē uz lēnas uguns 15-20 min ik pa brīdim pamaisot, līdz sēnes ir kļuvušas mīkstas.
  4. Pieber, svaigi maltus baltos piparus, sāli, Vegetu, timiānu, apmaisa un zem vāka turpina sautēt kādas 2-3 min.
    Pieber, svaigi maltus baltos piparus, sāli, Vegetu, timiānu,...
  5. Pielej saldo krējumu, apmaisa pavāra kādu minūti, pielej verdošu ūdeni.
    Pielej saldo krējumu, apmaisa pavāra kādu minūti, pielej ver...
  6. Traukā sviesta piku savieno ar miltiem, cītīgi apmaisa uz izveido viendabīgu sviesta-miltu piku (pikai jābūt vairāk sviestainai ne miltainai, lai tā izšķīstu zupā).
  7. Piku liek iekšā burbuļojošā zupā, un nepārtraukti viegli maisa, līdz pika izšķīdusi, un zupa sabiezējusi.
    Piku liek iekšā burbuļojošā zupā, un nepārtraukti viegli mai...
  8. Atstāj vārīt uz lēnas uguns kādas 5-7 min., ik pa brīdim pamaisot un garšojot attiecībā uz garšvielām, ja kaut kas trūkst – pievieno; ja prasās pēc timiāna, tad to pirms papildus pievienošanas samaļ pulverī, un tad pievieno.
  9. Pasniedz karstu ar rupjmaizi.
  10. P. S.
  11. * Svaigu sēņu vietā var likt arī atvārītas sēnes, bet tad jānotrāpa pareizais daudzums, un jāsautē mazāk;
  12. * Nevajadzētu pārcensties ar garšvielām, jo galvenajai garšai jābūt sēņu;
  13. * Pievienojot mazāk ūdeni sanāks garšīga sēņu mērce, kura perfekti ies kopā gan ar makaroniem, gan ar kartupeļu biezeni, tikai tad sīpolus un sēnes vēlams griezt smalkāk;
  14. * Ar kaltētu timiānu ir tā ka tas var īsā laika periodā palikt ciets, izkaltis, līdz ar to to var saberzt pulverī un pievienot uz beigām.
  15. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Anete 2016. gada 15. oktobris 18:50
garšīga un ātri pagatavojama zupa
L.M. 2010. gada 24. septembris 12:41
Nav bišķīt kaut kā par traku?! Lauku saldais krējums + sviests?!
viena bļodiņa 800kcal?!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas