Katlā uzkarsē eļļu, uz mazākās uguns liek sīpolus cepties (sasvīdināt).
FOTO: Viktors D.
Kad sīpoli mīksti, pieber ne visai smalki sagrieztas sēnes, apmaisa un sautē uz lēnas uguns 15-20 min ik pa brīdim pamaisot, līdz sēnes ir kļuvušas mīkstas.
Pieber, svaigi maltus baltos piparus, sāli, Vegetu, timiānu, apmaisa un zem vāka turpina sautēt kādas 2-3 min.
FOTO: Viktors D.
Pielej saldo krējumu, apmaisa pavāra kādu minūti, pielej verdošu ūdeni.
FOTO: Viktors D.
Traukā sviesta piku savieno ar miltiem, cītīgi apmaisa uz izveido viendabīgu sviesta-miltu piku (pikai jābūt vairāk sviestainai ne miltainai, lai tā izšķīstu zupā).
Piku liek iekšā burbuļojošā zupā, un nepārtraukti viegli maisa, līdz pika izšķīdusi, un zupa sabiezējusi.
FOTO: Viktors D.
Atstāj vārīt uz lēnas uguns kādas 5-7 min., ik pa brīdim pamaisot un garšojot attiecībā uz garšvielām, ja kaut kas trūkst – pievieno; ja prasās pēc timiāna, tad to pirms papildus pievienošanas samaļ pulverī, un tad pievieno.
Pasniedz karstu ar rupjmaizi.
P. S.
* Svaigu sēņu vietā var likt arī atvārītas sēnes, bet tad jānotrāpa pareizais daudzums, un jāsautē mazāk;
* Nevajadzētu pārcensties ar garšvielām, jo galvenajai garšai jābūt sēņu;
* Pievienojot mazāk ūdeni sanāks garšīga sēņu mērce, kura perfekti ies kopā gan ar makaroniem, gan ar kartupeļu biezeni, tikai tad sīpolus un sēnes vēlams griezt smalkāk;
* Ar kaltētu timiānu ir tā ka tas var īsā laika periodā palikt ciets, izkaltis, līdz ar to to var saberzt pulverī un pievienot uz beigām.