Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Gardā tomātu-rīsu zupas sagatave ziemai bez pasterizēšanas

Gardā tomātu-rīsu zupas sagatave ziemai bez pasterizēšanas

FOTO: KU

Kolekcijas: Fotoreceptes
No šīs porcijas sanāk apm. 7 0,5 L burkas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg sīpolu
  • 1 kg burkānu
  • 1 kg saldo piparu
  • 1 kg tomātu
  • 1 glāze rīsu
  • 0.5 l eļļas (var arī mazāk)
  • 4 ēd. k. cukura (ar kaudzi)
  • 2 ēd. k. sāls (ar kaudzi)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Katlā ielej eļļu un uzvāra.
    Katlā ielej eļļu un uzvāra.

    FOTO: KU

  2. Sagrieztus sīpolus liek eļļā un uz lielas liesmas apcep (apm. 10 min.).
  3. Iemērc rīsus ūdenī (jāmērcē apm. 1 h, atkarībā no rīsiem).
  4. Sarīvē burkānus, liek katlā un uz lēnas uguns sautē apm. 10-20 min.
  5. Sarīvē saldos piparus un pievieno katlā esošiem sīpoliem un burkāniem, sautē apm. 10-20 min.
    Sarīvē saldos piparus un pievieno katlā esošiem sīpoliem un...

    FOTO: KU

  6. Tomātus sagriež gabalos un liek katlā, turpina sautēt 10-20 min.
  7. Pievieno rīsus un sautē, līdz rīsi ir kļuvuši mīksti.
    Pievieno rīsus un sautē, līdz rīsi ir kļuvuši mīksti.

    FOTO: KU

  8. Pieber klāt cukuru un sāli (pēc garšas var pievienot arī maltos piparus, sarīvētus ķiplokus u.c.).
  9. Gatavus salātus saliek pa izkarsētām burkām un apsedz līdz rītam.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 25. oktobris 00:00 25.10 00:00
Ko mēs ēdīsim frontē? (1)
Karavīru sausās uzturdevas izsaiņošana un apēšana

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas