-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konservējumi
-
>
Gardā tomātu-rīsu zupas sagatave ziemai bez pasterizēšanas
No šīs porcijas sanāk apm. 7 0,5 L burkas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 kg sīpolu
-
1 kg burkānu
-
1 kg saldo piparu
-
1 kg tomātu
-
1 glāze rīsu
-
0.5 l eļļas (var arī mazāk)
-
4 ēd. k. cukura (ar kaudzi)
-
2 ēd. k. sāls (ar kaudzi)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
120 min.
-
Katlā ielej eļļu un uzvāra.
-
Sagrieztus sīpolus liek eļļā un uz lielas liesmas apcep (apm. 10 min.).
-
Iemērc rīsus ūdenī (jāmērcē apm. 1 h, atkarībā no rīsiem).
-
Sarīvē burkānus, liek katlā un uz lēnas uguns sautē apm. 10-20 min.
-
Sarīvē saldos piparus un pievieno katlā esošiem sīpoliem un burkāniem, sautē apm. 10-20 min.
-
Tomātus sagriež gabalos un liek katlā, turpina sautēt 10-20 min.
-
Pievieno rīsus un sautē, līdz rīsi ir kļuvuši mīksti.
-
Pieber klāt cukuru un sāli (pēc garšas var pievienot arī maltos piparus, sarīvētus ķiplokus u.c.).
-
Gatavus salātus saliek pa izkarsētām burkām un apsedz līdz rītam.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs