1. Katlā ielej eļļu un uzvāra.

Foto: KU
2. Sagrieztus sīpolus liek eļļā un uz lielas liesmas apcep (apm. 10 min.).
3. Iemērc rīsus ūdenī (jāmērcē apm. 1 h, atkarībā no rīsiem).
4. Sarīvē burkānus, liek katlā un uz lēnas uguns sautē apm. 10-20 min.
5. Sarīvē saldos piparus un pievieno katlā esošiem sīpoliem un burkāniem, sautē apm. 10-20 min.

Foto: KU
6. Tomātus sagriež gabalos un liek katlā, turpina sautēt 10-20 min.
7. Pievieno rīsus un sautē, līdz rīsi ir kļuvuši mīksti.

Foto: KU
8. Pieber klāt cukuru un sāli (pēc garšas var pievienot arī maltos piparus, sarīvētus ķiplokus u.c.).
9. Gatavus salātus saliek pa izkarsētām burkām un apsedz līdz rītam.
Lai labi garšo!