Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Abata slepenā skābeņu recepte

2010. gada 19. augusts
Foto: Agnese G.
Kāds abats Ševrijē nodzīvoja ilgu mūžu un pats uzskatīja, ka tas bijis iespējams, pateicoties viņa izgudrotajam ēdienam. Recepte ilgu laiku bija noslēpums (līdz pat 1905.g.). Skābenes 5 dienu laikā uzsūc visu sviestu, un tas ēdienam piešķir neatkārojamu garšu un aromātu.
Pagatavošana
15 min
1. Svaigas skābenes rūpīgi pārlasa, noņem kātiņus, nomazgā un ļauj apžūt
2. Liek keramikas katlā kopā ar 100g sviesta un sutina 30 min uz lēnas uguns
3. Ļauj atdzist un noliek vēsā vietā
4. Nākamajā dienā pieliek vēl 50g sviesta un uz lēnas uguns sutina 10-15 min, atkal novieto vēsā vietā
5. Trešajā un ceturtajā dienā atkārto to pašu procedūru
6. Piektajā dienā pirms celšanas galdā liek katlu uz lēnas uguns, pieliek atlkušos 50g sviesta un sutina 10-12 min
7. Pasniedz pavisam karstu
8. Pēc vajadzības pieliek sāli
Uz augšu