Kebabs maizē

3 1
Pēdējā laikā aizvien vairāk iegaršojas kebabi. Meklēju receptes, bet neko, kas patika neatradu. Izlasīju kviešu tortilju recepti grāmatā un izdomāju pamēģināt no tām uztaisīt kebabu. Tā gan nav īstā kebaba maize, bet garšoja labi. Labprāt uzzinātu kā jātaisa pareizā maize.

Sastāvdaļas

  • Maizes no grāmatas "Amerikas salātu trauks" - kviešu tortiljas
  • 225 g (krūzīte un divas ēdamkarotes) miltu (vēlāk vajadzēs vēl miltus)
  • 1 /2 ēdamkarotes sāls
  • 50 gr margarīna
  • 140 ml karsta ūdens
  • Pildījums (drīkst variēt)
  • 200 -300gr maltas liellopu gaļas
  • 1 tomāts
  • 1 gurķis
  • Ķīnas kāposts vai salātlapas
  • Zilais sīpols
  • Krejums
  • Garšvielas

Pagatavošana

30 min.
  1. Maize:
  2. Miltus sajauc ar sāli bļodā, piegriež klāt margarīnu un maisa, kamēr margarīns ar miltiem izveido drupačas. Tad lēnām pielej karsto ūdeni un samīca. Tad uzber uz dēlīša miltus un mīca, kamēr nelīp pie rokām, ir gluda un viendabīga. (Mēģināju pirmo reizi un uzreiz sanāca, nav grūti)
  3. Sadala aptuveni sešos gabalos, tos pa vienam izrullē plānā kārtiņā un ar šķīvi izgriež apļus. (Es griezu ar vidēja izmēra šķīvi, bet vēlāk secināju, ka lielāki būtu labāki, jāskatās cik lielu var pannā ielikt) Apļus liek uz šķīvja un apsedz.
  4. Uzkarsē pannu ar eļļu. Liek iekšā pa vienai tortiljai un katru pusi cep 10 sekundes (tiešām, ātri izcepas). Izceptās liek kaudzītē un arī apsedz.
  5. Pildījums:
  6. Malto gaļu liek uz pannas, sajauc ar garšvielām (es liku daudz sāls, piparus un diezgan daudz SantaMaria kopējās gaļas garšvielas, bet ja kāds zina pareizākas tad noteikti jālieto tās). Kārtīgi izcep.
  7. Visus dārzeņus sagriež ripiņās, kāpostu gabaliņos. Noliek krejumu pa ķērienam.
  8. Tālāk es darīju tā, ka uzliku tortilju uz salvetes (labi būtu kāds cits papīrs, kādā tin burgerus), pārlocīju uz pusēm un nolocīju stūrīšus. Paņēmu rokā, nolocīju salveti, lai sanāk aiz tās turēt, atvēru, sanāk tāda kabatiņa. Tur liku iekšā kāpostus, sīpolus, tomātus un gurķus. Uzpiedu krejumu, tad malto gaļu, vēl nedaudz salātu un krejumu. Ja ir lielākas maizes, tad labāk varētu būt satīt tūtiņā.
  9. Tad ēd, kamēr vēl silts. Sasegtas tortiljas bija siltas kamēr sagatavoju pildījmu, apakšējās bija pat karstas. Ilgi turēt nevajadzētu, jo tortiljas no mitruma ar laiku izjuks.

Komentāri

Kārlis 2014. gada 24. oktobris 17:40
By the way :) Maxima XXX Ulmaņa gatvē var nopirkt jau gatavu kebaba gaļu. Kkur bija pa 5eur - 500gr. Nu nereāli laba. Tgd uz ballītēm tikai tā kebabus taisu :)
JALDA 2014. gada 5. maijs 17:09
Ir ok!
Es uzcepu, PIELIEKOT klāt cepamo pulveri UN VĒL, cepjot uz pannas, nepielēju eļļu. pamēģināju arī ar eļļu un sapratu, ka kaut kas nebija kā vajag, tāpēc izdomāju bez eļļas un sanāca diezgan labi! :)
es tikai papildinu jūsu recepti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni