Grillēts jūras breksis ar garšvielām

Kolekcijas: Grila ēdienu

Sastāvdaļas

3 porcijas
  • 1 kg svaiga jūras plikša(2-3 gab.)
  • 5 sīpoli ar visiem lokiem
  • 2 ķiploki
  • 40 g dilles
  • 40 g pētersīļi
  • 4 ēd rapšu vai cita lēta eļļa
  • 4 ēd sāls
  • 3 ēd karijs
  • 2 ēd pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Receptē ir minēta jūras plikša, taču tās vietā var izmantot jebkuru citu jūras zivi (buti, asari u. c.).
  2. Zivis notīra no zvīņām, gareniski pārgriež uz pusēm un no abām pusēm apsmērē ar sāli.
  3. Sakapā zaļumus, ķiplokus un sīpolus un kopā ar kariju un pipariem zivis no iekšpuses apkaisa. Ieziež ar eļļu un kārtīgi pamīca 5 min. Liek zem sloga un atstāj dienu ievilkties.
  4. Uzkarsē grilu un cep zivi no neapgaršvielotās puses ap 20 min., līdz gatava. Pasniedz uz maizes, ar salātiem, kartupeļiem un tomātu mērci vai bez piedevām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi