Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Biezpiena pīrāgs ar mellenēm

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīkla:
  • 150 g sviests vai margarīns
  • 150 g cukurus
  • 2 tējkarotes vaniļas cukurs
  • 1 ola
  • 200 -250 g milti
  • 1 tējkarote dzēstā soda
  • Pildījums
  • 600 g biezpiens
  • 4 olas
  • 150 g cukurs
  • 100 g katupeļu ciete
  • 300 g mellenes (vai jebkuras citas ogas)
  • Pūdercukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Mīkla:
  2. Svistu saberž ar cukuru un vanilīncukuru. Pievieno olu un sajauc. pieliek sodu un miltus.
  3. Cepamformu ieziež ar taukvielām, kārto mīklu, izveidojot maliņas.
  4. Pildījums:
  5. Atdala olas dzeltenumus no baltuma. Dzeltenumu sakuļ ar cukuru. Pievieno biezpienu (ja biezpiens lieliem graudiem,jāizberž caur sietu). Piecieno kartupeļu cieti un labi samaisa.
  6. Olas baltumu sakuļ ar šķipsniņu sāls. Baltumu iecilā biezpiena masā.
  7. Pildījumu uzklāj uz mīklas - virsmu izlīdzina.
  8. Ogas dažas atstāj rotājumam. Ogas sablenderē ar 1 karoti cukura.
  9. Ogas liek virsū biezpiena masai.
  10. Cep 180 grādos, (jau uzsildītā cepeškrāsnī) 1 stundu. Ja virsma sāk piedegt, pārklāj ar folliju.
  11. Rotā pīrāgu, apberot to ar pūdercukuru un atlikušajām ogām.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Augusta siera kūka

Augusta siera kūka

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA