Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Torte "marķīzs" ar iebiezināta piena krēmu un valriektiem

Torte "marķīzs" ar iebiezināta piena krēmu un valriektiem

FOTO: Mazais Daķēns

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 9 olas
  • 9 ēd.k. cukura
  • 9 ēd.k. miltu
  • 1 /2 gl. sasmalcinātu valriekstu
  • 1 /2 gl. rozīņu
  • 1 /2 gl. magoņu
  • Pildījumam:
  • 1 bundža iebiezināta piena ar cukuru
  • 300 g sviesta
  • 1 -2 gl. sasmalcinātu valriekstu pārkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Iebiezinātā piena bundžiņu liek katliņā ar ūdeni un vāra stundu, tad ļauj atdzist. (Protams var nopirkt arī gatavu vārītu ieb. pienu, bet man labāk patīk pašas vārīts.)
  2. Pagatavo biskvītu.
  3. Biskvīta izejvielas iedala 3 daļās, jo gatavosim 3 biskvīta plāksnes.
  4. Tātad, 3 olu dzeltenumus sakuļ ar 3 ēd.k. cukura, tad arī 3 ēd.k. miltu. Viegli un uzmanīgi iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus. Masā uzmanīgi iemaisa glāzi smalcinātu valriekstu.
  5. Krāsni uzkarsē līdz 180-200 grādiem. Masu lej ar pergamentu izklātā plātī apm. 15 min., ar kociņu pārbauda vai gatava.
  6. Pārējās 2 biskvīta plāksnes gatavo un cep tāpat, attiecīgi pievienojot riekstu vietā rozīnes un magones.
  7. Gatavo krēmu.
  8. Novārītu, atdzesētu iebiezināto pienu sakuļ ar sviestu, atlaidinātu istabas temp.
  9. Liek kārtām biskvītus (ja tie šķiet par sausu, tad var nedaudz no abām pusēm ar pindzeli apsmērēt ar vieglu cukura sīrupu), starp tiem pildot krēmu - apakšā magoņu biskvītu, tad rozīņu biskvītu un augšā valriekstu biskvītu.
  10. Torti apziež ar krēmu no visām pusēm un pārkaisa ar smalcinātiem valriekstiem.
  11. Gatavu liek vismaz uz stundu vēsumā.
  12. Maniem bērniem šī ir topa torte, ceru, ka garšos arī jums ! ;)
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas