Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kartupeļi auzu pārslu mērcē

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • Kartupeļi 300g
  • Auzu pārslas 75g
  • Piens 200ml
  • Krējums vai kausētais siers 75g
  • Sīpols 1gab
  • Ķiploks 5daiviņas
  • Loki, pētersīļi, dilles pa 1buntītei(ap 30g)
  • Pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Sālsūdenī novāra kartupeļus.
  2. Paralēli gatavo mērci:
  3. Uz pannas uzkarsē eļļu un apcep sakapātu sīpolu. Tad pievieno auzu pārslas un nedaudz apgrauzdē. Uzlej pa virsu pienu un pasautē, līdz tas sasūcies un patvaikojis.
  4. Sakapā zaļumus un ķiploku un kopā ar krējumu vai kausēto sieru iejauc pārslās. Ja ir vēlme vēl var pievienot sagrieztu kūpinātu gaļu. Vēl dažas sek. pasautē.
  5. Kartupeļus nokāš, sadala nelielos gabalos un pārlej virsū ar mēci. Dekorē ar zaļumiem.
  6. Šo mērci var tik pat labi pasniegt ar makaroniem, grūbam un citiem pamatēdieniem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas