Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sautējums ar kabaci un cūkgaļu

2010. gada 7. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Sākumā - viss jāsagriež, arī burkānu labāk griezt ar nazi, nevis rīvēt.
Foto: Receptes.lv
2. Jāsāk ar kāposta apcepšanu, maksimālā karstumā, drusku eļļu un visu laiku apmaisa, lai nepierauj. Apstrādes rezultātā sakritīsies tilpums kāpostam un sautējumam klāt būs interesantais cepta kāposta smeķis.
Foto: Receptes.lv
3. Daudz nevajag, lai tik drusku apbrūninās.
Foto: Receptes.lv
4. Kāpostu liek katlā un uz pannas sagriezto gaļu. Man dikti tīk, ja apcepot pieliek mazliet klāt kariju, Lai arī tā skaitās vistas garšviela, te, manuprāt, arī ļoti labi iet klāt.
Foto: Receptes.lv
5. Apcept nevajag daudz, tikai drusku apbrūnināt, noteikt nekarsēt ilgāk par mirkli, kad sāk izdalīties sula no gaļas.
Foto: Receptes.lv
6. Gaļu liek grāpī pie kāpostiem un pa to laiku var apcept sīpolus ar burkāniem, kamēr sīpoli zeltaini un burkāns pamīksts.
Foto: Receptes.lv
7. Visu liek grāpī, arī kabaci, un pievieno ūdeni, to labāk liet verdošu, vajadzētu apmēram 2/3 no sautējuma masas, lai peldas ūdenī, bet nu tas katram pēc vēlmēm, plānāks vai biezāks sautējums.
Foto: Receptes.lv
8. Tagad laiks pievienot garšvielas, es izmantoju jūras sāli, 6 piparu maisījumu un kaut kādu piparu, iespējams, ka ungāru.
Foto: Receptes.lv
9. Visu liek uz lēnas uguns un sautē minūtes 20, tad pievieno tomātus.
Foto: Receptes.lv
10. Pēc tomātu pievienošanas sautē vēl 20 minūtes, tad ēdiens ir gatavs. Pasniedz ar krējumu, labi arī iet dilles klāt.
11. Vislabāk garšo nākamajā diena.
12. Labu apetīti!
Uz augšu