Šī ir recepte tiem, kuriem apnikušas parastās aukstās zupas ar bietēm.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1ltomātu sulas
4tomāti
1garais gurķis
2sīpoli
1/2citrona
1ņiprs pipars
Jūras sāls (dabīgi, Drogheria)
4piparu maisījums (Drogheria)
Olīveļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
20 min.
Sagatavo produktus.
FOTO: jurka
Sākumā jāblanšē tomāti, tos aplej ar verdošu ūdeni un tad ātri atvēsina zem auksta ūdens.
Miziņa tad nāk pavisam viegli nost.
FOTO: jurka
Visas sastāvdaļas jāsagriež samērā smalki.
FOTO: jurka
No pipara jāizspiež ar nazi sēkliņas, jo papildus rūgtums nav mums vajadzīgs. Pipara marku gan nepateikšu, bet marinēts nopērkams veikalos un tiek bieži izmantots uz picām. Ja pipara nav, ieteiktu lietot tabasco mērci nedaudz, apmēram tējkaroti.
FOTO: jurka
Visas sastāvdaļas liekam blenderī un aplejam ar 2 glāzēm tomātu sulas, apmēram 600 grami. Pievienojam sāli, piparus, 3 ēdamkarotes olīveļļas un izspiežam no citrona sulu.
FOTO: jurka
Kopā sanāk glīts maisījums, ko vajag sablenderēt.
FOTO: jurka
Kad masa samalta viendabīga, to var likt ledusskapī ievilkties, minimāli vajag stundu, bet labi, ja varam to atstāt uz nakti. Dekorē ar zaļumiem un pasniedz kopā ar grauzdiņiem, ja dikti karsts ir tajā dienā, tad var pievienot arī ledus gabaliņus.