Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena kēkss ar cukātiem

2005. gada 3. maijs
Foto: Una
Pagatavošana
1 min
1. Visiem produktiem jābūt istabas temperatūrā, sviestam- mīkstam.
2. Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo, biezpienu notecina un sausu izberž caur sietu, cukātus apviļā miltos, citronam norīvē miziņu, pusei citrona izspiež sulu. Saputotai sviesta un cukura masai pa vienai pieputo olas, citrona miziņu un sulu. Pievieno izsijātus miltus ar cepamo pulveri, sāli, biezpienu un cukātus. Mīklu rūpīgi izmaisa. Mīklu liek veidnē, ar karoti izlīdzina tās virsu. Kēksu cep 50 minūtes 180 – 200 grādu temperatūrā.
3. Glazūrai-pūdercukuram pievieno ūdeni, citrona vai apelsīna sulu un maisa, līdz glazūra kļūst vienmērīgi bieza.
4. Klāj glazūru virsū kēksam, ēd kad glazūra sastingusi.
Uz augšu