Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lavaša pīrāgs ar pildījumu

2010. gada 4. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. Kefīru sakult ar olu un sāli.
Foto: Receptes.lv
2. Sieru sarīvēt uz lielās rīves.
3. Formu (tortes pagatavošnai) ieeļot ar sviestu un ielikt formā lavašu (lai lavaša malas paliek ārpus formas).
Foto: Receptes.lv
4. Malas apgriezt ar nazi, atstājot tik daudz, lai pēc tam varētu noklāt pildījumu. Apgrieztus lavaša gabaliņus samērcēt traukā ar kefīru.
5. Kā pirmo slāni likt rīvētu sieru, tad lavaša gabaliņus (samērcētas kefīrā), atkal sieru, lavašu, dilles utt., līdz lavašs ir piepildīts. Ar lavaša malām noklāt pildījumu (nepieciešamības gadījumā izmantot koka kociņus (piemēram, zobu bakstāmie)). Ieeļot lavašu ar izkusušo sviestu.
Foto: Receptes.lv
6. Liek cepeškrāsnī 200 grādos 20 min. Lavašs ir gatavs! Lavašu var pildīt arī ar ceptas vistas fileju, šķiņķi, krabju nūjiņām utt.
Foto: Receptes.lv
Uz augšu