Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tagliatelle pesto mērcē

2010. gada 1. maijs
Foto: Tests
Pagatavošana
30 min
1. Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm. Ieliek tos bļodā, pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem, apmaisa. Saliek uz pannas sagrieztos tomātiņus ar mizu uz leju.
2. Nogriež ķiplokiem vienu galu. Saliek uz pannas, ar griezumu uz augšu, pārlej mazliet ar olīveļļu. Sagriež papriku lielos gabalos, iesmērē to ar olīveļļu, arī uzliek uz pannas.
3. Visu cep cepeškrāsnī grila režīmā, 210 grādos, apmēram 10 min.
4. Pēc 10 min. izņem tomātiņus, pārējo liek atpakaļ cepties, apmēram 15 min.
5. Pesto: ar piestu sasmalcina riekstus (indijas, valrieksti, mandeles), pielej nedaudz olīveļļu, pieber klāt lociņus, turpina mīcīt. Pierīvē klāt parmazāna sieru, pievieno piparus, sāli. No cepeškrāsns izņem ķiplokus, pievieno 3 daiviņas, iemīca tos masā.
6. Uzvāra ūdeni, pieber sāli, pieber pus paciņu pastu tagliatelle. Vāra apmēram 5-7 min.
7. Mājas desu sagriež lielās šķēlēs, cep uz pannas, olīveļļā. Pievieno no cepeškrāsns izņemtos ķiršu tomātiņus, pievieno gatavo pesto. Samaisa. Pievieno 200 gr. saldo krējumu, ļauj pāvārīties. Tad pievieno gatavos makaronus(tagliatelle), visu samaisa.
8. Saliek uz šķīvja gatavo pastu ar mērci, pārkaisa ar parmazāna sieru.
Uz augšu