Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopa gaļa ar ķirbīti un gaileņu mēci

2010. gada 23. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Gaļu sagriež palielos kubiņos un iemarinē sojas mērcē ar dzļu sagrieztiem ķiplokiem un, ja mājā ir vat pieliet nedaudz sarkanā vīna, protams ne jau saldo vai kādu skābuli (gaļa būs mīkstāka). Gailenes apcep, pievieno sīpolu (var būt smalki var rupjāk, ka pašam patīk) apcep, pieber miltus, samaisa, pielej saldo krējumu un uzkarsē līdz mērce gatava. Daļu no iztīrīta un nomizota ķirbja agriež azos kubiņos un pievieno gaļai, samaisa un atstaj, lai tālāk mrinējas. Tikmēr eļļā apcep atlikušo sagizto ķiploku un cep atlikušā ķirbja šķēlītes, līdz ir mīkstas un zeltainas. Otra panna izcep gaļu ar visu marinādi. Pasniedz gaļu ar ķirbju šķēlītēm aplietu ar gaileņu mērci. ļoti gardi pie vīna.
Uz augšu