Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Harčo ar jēra gaļu un kindzu

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 - … /cik pašam tīk/ g jēra gaļas
  • 1 burkāns
  • 3 – 5 ķiploka daiviņas
  • Rīsi
  • Tomātu pasta
  • Sāls
  • Cukurs
  • Garšvielas: hmeli - suneli
  • Adžika
  • Svaiga kindza
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Jēra gaļu kopā ar garšvielām liek katlā un nedaudz pacepina (es cepinu sausu, bet, ja grib var pielikt eļļu). Sarīvē burkānu, pieliek 1 karotīti cukura. Lej ūdeni, kad uzvārās, piemet 1 lauru lapu, 6 - 8 melnos piparu graudiņus. Liek rīsus klāt (uz lielo ģimenes katlu lieku 2,5 saujas). Nogriež mazāku uguni, uzliek vāku un ļauj vārīties ilgi, kādas 1,5 - 2 stundas. Kad gaļa mīksta un rīsi pavisam, pavisam mīksti, liek klāt tomātu pastu. Mazliet pavāra, pagaršo, pieliek sāli, vēl cukuru 1 TK, ja vēlas - mazliet arī adžikas var pielikt. Smalki sagriež ķiplokus, pieliek klāt, pavāra 1 minūti un gatavs. Ļauj nostāvēties 15 minūtes un pasniedz. Salej apaļās bļodiņās, klāt pasniedz karstu lavašu (gruzīnu, ne to plakano pankūku!) un atsevišķi pušķīti kindzas.
  2. * tās 15 minūtes ir svarīgas. Pavisam mainās garša.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas