Sākums > Receptes > Zupas

Harčo ar jēra gaļu un kindzu

2010. gada 19. aprīlis
Foto: Guntis Indriksons
Pagatavošana
150 min
1. Jēra gaļu kopā ar garšvielām liek katlā un nedaudz pacepina (es cepinu sausu, bet, ja grib var pielikt eļļu). Sarīvē burkānu, pieliek 1 karotīti cukura. Lej ūdeni, kad uzvārās, piemet 1 lauru lapu, 6 - 8 melnos piparu graudiņus. Liek rīsus klāt (uz lielo ģimenes katlu lieku 2,5 saujas). Nogriež mazāku uguni, uzliek vāku un ļauj vārīties ilgi, kādas 1,5 - 2 stundas. Kad gaļa mīksta un rīsi pavisam, pavisam mīksti, liek klāt tomātu pastu. Mazliet pavāra, pagaršo, pieliek sāli, vēl cukuru 1 TK, ja vēlas - mazliet arī adžikas var pielikt. Smalki sagriež ķiplokus, pieliek klāt, pavāra 1 minūti un gatavs. Ļauj nostāvēties 15 minūtes un pasniedz. Salej apaļās bļodiņās, klāt pasniedz karstu lavašu (gruzīnu, ne to plakano pankūku!) un atsevišķi pušķīti kindzas.
2. * tās 15 minūtes ir svarīgas. Pavisam mainās garša.
Uz augšu