Harčo ar jēra gaļu un kindzu

Sastāvdaļas

  • 200 - … /cik pašam tīk/ g jēra gaļas
  • 1 burkāns
  • 3 – 5 ķiploka daiviņas
  • Rīsi
  • Tomātu pasta
  • Sāls
  • Cukurs
  • Garšvielas: hmeli - suneli
  • Adžika
  • Svaiga kindza

Pagatavošana

150 min.
  1. Jēra gaļu kopā ar garšvielām liek katlā un nedaudz pacepina (es cepinu sausu, bet, ja grib var pielikt eļļu). Sarīvē burkānu, pieliek 1 karotīti cukura. Lej ūdeni, kad uzvārās, piemet 1 lauru lapu, 6 - 8 melnos piparu graudiņus. Liek rīsus klāt (uz lielo ģimenes katlu lieku 2,5 saujas). Nogriež mazāku uguni, uzliek vāku un ļauj vārīties ilgi, kādas 1,5 - 2 stundas. Kad gaļa mīksta un rīsi pavisam, pavisam mīksti, liek klāt tomātu pastu. Mazliet pavāra, pagaršo, pieliek sāli, vēl cukuru 1 TK, ja vēlas - mazliet arī adžikas var pielikt. Smalki sagriež ķiplokus, pieliek klāt, pavāra 1 minūti un gatavs. Ļauj nostāvēties 15 minūtes un pasniedz. Salej apaļās bļodiņās, klāt pasniedz karstu lavašu (gruzīnu, ne to plakano pankūku!) un atsevišķi pušķīti kindzas.
  2. * tās 15 minūtes ir svarīgas. Pavisam mainās garša.

Komentāri

Milda 2014. gada 20. augusts 21:56
2 stundas rīsiem bija par daudz,tiešām sanāca biezputra,bet samerā laba.
Ruta 2013. gada 21. oktobris 14:02
Ja risus varis 1.5 stundas ,tad bus biezputra ar galju .
dzintra 2012. gada 6. oktobris 12:24
mekinasu taisit zinu ka bus namika

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi