Sākums > Receptes > Uzkodas

Cepts fetas siers

2010. gada 17. aprīlis
Foto: Bekija
Pagatavošana
30 min
1. Sīki sagriež papriku un tomātu. Paņem trauku, kuru var likt cepeškrāsnī. Ielej eļļu nedaudz, tad kārto gabaliņos salauztu sieru, tomātus, papriku un pa virsu atkal sieru. Pa vidu pārkaisa ar oregano un pipariem. Sāli nevajag, jo fetas siers ir pats par sevi jau pietiekami sālīts. Piparu daudzums atkarīgs, cik asu ēdienu vēlas.
2. Trauku liek cepeškrāsnī uz kādām 20 min, kamēr siers sāk kust. Liek uz galda un katrs ar karoti liek uz sava šķīvja.
3. Klāt, vēl var pasniegt cepeškrāsnī apceptu baltmaizi ar oregano. Trauciņā sajauc olīveļļu, oregano un izspiež nedaudz citrona sulu. Visu sajauc. Franču baltmaizes šķēlītes mērcē eļļā no abām pusēm, un cep cepeškrāsnī uz cepamā papīra, apgroza. Tikai jāskatās, ka nepiedeg, jo maizīte ļoti ātri ir gatava.
4. Šādu uzkodu pasniedz Grieķijā pirms pamatēdiena. Mums ļoti garšoja :-)
Uz augšu