Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļi singapūras gaumē

2010. gada 8. aprīlis
Foto: Aiva
Pagatavošana
20 min
1. Sanāca! Pamēģināju pēc tās pašas idejas kā gatavojot medus cāli - nezinu vai tā, vai līdzīgi gatavo Gan bei.
2. Nomizo kartupeļus, sagriež strēmelītes kā frī. Es griezu plānākas, lai ātrāk izcepās. Tad dvielī nosusina un traukā apber ar kartupeļu miltiem.. tie veidos to caurspīdīgo garoziņu. nedaudz atstāj ievilkties un vēl apžūt.. Liek cepties pannā ar eļļu. Es liku nelielos daudzumos, lai kartupeļi labāk izceptos un nebūtu viss vienā biezputrā. Kad kartupeļi jau gandrīz gatavi, uzliet kečupu tā, lai samaisot visi kartupeļi būtu ar kečupu. Mazliet pacept, tas sacepušos kartupeļus padarīs mīkstus un garšīgus. Pašās beigās pievienot medu - kādu tējkaroti uz porciju. Apcepināt minūti vai divas, lai medus izkūst un sajaucas ar kartupeļiem. Visu labi, bet uzmanīgi apmaisīt.
3. Beigās dekorē ar apelsīnu šķēlītēm.
4. Sastāvdaļas kečupu un medu liek pēc paša vēlmēm un gaumes, tikai jāskatās ko ar eļļu darīt, jo nenolejot to pirms kečupa likšanas, var sanākt diezgan trekni..
5. Lai labi garšo un gaidīšu kādus iespējamos uzlabojumus, jo šis bija eksperiments, kurš manuprāt izdevās diezgan veiksmīgs! :)
Uz augšu