Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Maltās gaļas un kartupeļu kārtojums

Maltās gaļas un kartupeļu kārtojums

FOTO: Inese Jonāne

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 750 g liellopa maltās gaļas
  • 1 liels sīpols, sakapāts
  • 1 daiviņa ķiploka, saspiesta
  • 2 burkāni, sagriezti šķēlītēs
  • 2 ēd. k. miltu
  • 250 ml liellopa buljona (2 kubiciņi uz 250ml ūdens)
  • 2 ēd. k. sakapātu pētersīļu
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • 2 ēd.k. eļļas
  • Kartupeļu un puravu biezenim:
  • 900 g mizotu kartupeļu
  • 2 palieli puravi, pārgriezt uz pusēm gareniski un tad sakapāti
  • 60 g sviesta
  • 150 ml silta piena
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Kartupeļu un puravu putrai:
  2. Kartupeļus sagriež 4 dāļās un liek vārošā ūdeni un vāra ap 12. min, pievieno puravus, turpina vārīt vēl kādas 5 min. vai līdz kartupeļi mīksti, nokāšs ūdeni.
  3. Mīca kartupeļus un puravus, klāt pievieno sviestu un pienu, mīca, līdz viss viendabīgs. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  4. Apcep malto gaļu, nolej taukus un atliek malā. Tajā pašā pannā apcep sīpolu un ķiploku, kad tie mīksti, pievieno burkānus un apcepto gaļu, kārtīgi apmaisa. Pievieno miltus, kārtīgi iemaisot gaļā. Tad pievieno buljonu, pētersiļus, sāli, piparus - samaisa. Uzliek vāku un pasutina 5 min.
  5. Liek gaļu karstumizturīgā traukā, izlīdzina. Pa virsu liek kartupeļu puravu biezeni, arī izlīdzina. Liek cepties krāsnī (200 grādos) uz 30 min. Izņemot no krāsns, noliek uz 5 min. atlaisties.
  6. Pasniedz ar krējumu.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas