Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltās gaļas un kartupeļu kārtojums

2010. gada 5. aprīlis
Foto: Inese Jonāne
Pagatavošana
60 min
1. Kartupeļu un puravu putrai:
2. Kartupeļus sagriež 4 dāļās un liek vārošā ūdeni un vāra ap 12. min, pievieno puravus, turpina vārīt vēl kādas 5 min. vai līdz kartupeļi mīksti, nokāšs ūdeni.
3. Mīca kartupeļus un puravus, klāt pievieno sviestu un pienu, mīca, līdz viss viendabīgs. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4. Apcep malto gaļu, nolej taukus un atliek malā. Tajā pašā pannā apcep sīpolu un ķiploku, kad tie mīksti, pievieno burkānus un apcepto gaļu, kārtīgi apmaisa. Pievieno miltus, kārtīgi iemaisot gaļā. Tad pievieno buljonu, pētersiļus, sāli, piparus - samaisa. Uzliek vāku un pasutina 5 min.
5. Liek gaļu karstumizturīgā traukā, izlīdzina. Pa virsu liek kartupeļu puravu biezeni, arī izlīdzina. Liek cepties krāsnī (200 grādos) uz 30 min. Izņemot no krāsns, noliek uz 5 min. atlaisties.
6. Pasniedz ar krējumu.
Uz augšu