Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni žāvētas vistu kājiņas

žāvētas vistu kājiņas

FOTO: jurka

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Vistu kājiņas vai citas daudz maz vienāda izmēra vistas daļas
  • Asā čillī mērce (nav obligāti)
  • Etiķis
  • Sīpols
  • Ķiploki
  • Pipari
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

240 min.
  1. Visupirms derētu ieplānot laiku, kad vistas labāk gatavot, jo marinādei vajadzētu ļaut iedarboties vismaz divas diennaktis, lai garša noturīgāka. Un pirkt vienāda lieluma vistas gabalus, jo vienlaicīgi žāvējot gan stilbus gan spārnus nekas labs nesanāks, jo grūtāk izkontrolēt.
    Visupirms derētu ieplānot laiku, kad vistas labāk gatavot, j...

    FOTO: jurka

  2. Pirmais un nepatīkamākais, sīpolu un ķiploku mizošana un griešana, kaut ar asarām acīs, bet nu to izdarīt vajag.
    Pirmais un nepatīkamākais, sīpolu un ķiploku mizošana un gri...

    FOTO: jurka

  3. Nu un tālāk jau viss vienkāršāk, jākārto trauciņā, kur paredzēts visu marinēt, pa kārtām, vista -> garšvielas -> un sīpoli ar ķiplokiem.
    Nu un tālāk jau viss vienkāršāk, jākārto trauciņā, kur pared...

    FOTO: jurka

  4. Un tā līdz trauciņš pilns
    Un tā līdz trauciņš pilns

    FOTO: jurka

  5. Tālāk atliek uztaisīt vēl ūdens, etiķa un čillī mērces maisījumu asumiņam. Parasti to daru tā, ka ieleju bļodiņā ūdeni un leju klāt etiķi un ik pa brīdim pagaršoju, kad garša palikusi jau stiprāka nekā būtu patīkami, tad arī pietiek. Klāt kādas 2 ēdamkarotes aso mērci un gatavs.
    Tālāk atliek uztaisīt vēl ūdens, etiķa un čillī mērces maisī...

    FOTO: jurka

  6. Ar to atliek apliet vistu tā lai nosedz, manā gadījumā nedaudz par mazu bija trauciņš priekš tāda apjoma, tāpēc nesanāca nosegt. Virsū slogu un var likt ledusskapī vai pagrabā uz vismaz 48h, bet var arī ilgāk. Ja nav slinkums, tad var vistu diennaktī reizi pacilāt un samaisīt sastāvdaļas.
    Ar to atliek apliet vistu tā lai nosedz, manā gadījumā nedau...

    FOTO: jurka

  7. Pēc tam atliek vien likt žāvētavā un kurināt to ar mitru alksni, dzert alu un gaidīt. Šeit pie nelielas temperatūras žāvēšana aizņēma apmēram četras stundas. Bet nu katrs jau pa savam iemanījies žāvēt, gatavas tad, kad izskatās jau labi un iegriežot ar nazīti pie kaula nav sarkanums redzams.
    Pēc tam atliek vien likt žāvētavā un kurināt to ar mitru alk...

    FOTO: jurka

  8. Nu un lūk arī galarezultāts.
    Nu un lūk arī galarezultāts.

    FOTO: jurka

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Adventes tiramisu

Adventes tiramisu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas