Sākums > Receptes > Salāti

Agneses pupiņu salāti

2010. gada 9. marts
Foto: Agnese
Šie salāti ir lieliska olbaltumvielu deva dienai, kas mūsdienās ir ļoti svarīgi. Izbaudiet!
Pagatavošana
30 min
1. Visus dārzenīšus, izņemot sīpolus, griež salīdzinoši smalki un liek vienā bļodā. Turpat liek arī smalki sagriezto kūpināto desu. Sīpolus arī griež tikpat smalki un liek atsevišķā, karstumu izturošā bļodā.
2. Uzliek vārīties ūdeni, tikmēr glāzē sagatavo cukuru ar sāli un etiķa esenci. Ūdeni, kas ir izvārījies lej krūzē un samaisa, sanāk tāda kā marināde, ko lej pāri sīpoliem un ļauj 2-3 min. ievilkties.
3. Ja ir salātu mērce, tad lej to pāri visiem svaigajiem dārzenīšiem klāt, pieliek nokāstus marinētos sīpolus, sāli, piparus pēc garšas.
4. Ja bez salātu mērces, tad olīveļļu pārlej pāri salātiem (1-2 ēd. k.), un nav jāuztraucas, ja pāris ēdamkarotes sīpolu marinādes iekļūs salātos, tas tikai piešķirs pikantumu.

Labu apetīti!
Foto: Agnese
Uz augšu