Sākums > Receptes > Zupas

Botviņja - aukstā zivju zupa ar skābenēm

2010. gada 7. marts
Foto: Shutterstock.com
Botviņja ir uz kvasa bāzes gatavota aukstā skābeņu zupa, ko pasniedz ar vārītas vai kūpinātas zivs gabaliņiem un skābo krējumu. Garšo lieliski!
Pagatavošana
30 min
1. Spinātus un skābenes pārlasa un nomazgā, liek katlā, pielej mazliet ūdens, uzliek vāku un noplaucē minūti. Spinātu vietā var likt jaunas nātres.
2. Atdzesē, pieliek kubiņos sagrieztus gurķus, sasmalcinātus lociņus, dilles. Pievieno cukuru, sāli, nedaudz sinepju, visu atšķaida ar maizes kvasu.
3. Zupu pasniedzot, katrā šķīvī liek saberztus mārrutkus, vārītas vai kūpinātas zivs gabaliņus un karoti skābā krējuma. Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu