Tiramisu ar rīgas melno balzāmu

Kolekcijas: Veģetārās
Klasiskais itāļu tiramisu ar latviešu piesitienu.

Sastāvdaļas

  • 250 g Mascarpone siera
  • 20 cepumi Lady Fingers
  • 100 g cukura
  • Tasīte espresso kafijas
  • 3 olas
  • 2 tējkarotes konjaka
  • 100 g Rīgas melnā balzāma
  • Kakao dekorēšanai

Pagatavošana

30 min.
  1. Lielā bļodā ar mikseri sajauc 3 olu dzeltenumus, 1 tējkaroti espresso kafijas, cukuru un konjaku.
  2. Pievieno Mascarpone sieru un kuļ, līdz masa ir vienmērīga (3 - 5 min).
  3. Citā bļodā sakuļ 3 olu baltumus ar šķipsniņu cukura. Sakultos olu baltumus viegli iecilā Mascarpone siera maisījumā.
  4. Atlikušo kafiju un melno balzāmu ielej lēzenā šķīvī vai formā ar plakanu dibenu.
  5. Cepumus no vienas puses iemērc balzāma un kafijas maisījumā, tad kārto stikla trauka apakšā (var kārtot atsevišķos stikla trauciņos).
  6. Virsū liek 1/3 Mascarpone siera maisījuma. Pēc tam atkal liek cepumus un siera maisījumu kārtās.
  7. Virsējā kārtā ir Mascarpone siera maisījums, kuram pa virsu ar nelielu sietiņu uzkaisa kakao.
  8. Tur ledusskapī vismaz 2 stundas pirms pasniegšanas.
  9. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi