Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu laiviņas ar austersēnēm

2010. gada 21. februāris
Foto: Kristine Garina
Pagatavošana
40 min
1. Kartupeļus nomizo, griež uz pusēm. Izgreb vidu, līdz veidojas laiviņas. (laiviņu malas apmēram 0,5 cm biezas, jo biezākas, jo ilgāk jācep).
2. Cepeštraukā liek kartupeļu laiviņas, aplaista ar olīvelļu, uzber nedaudz sāls. Liek karstā cepeškrāsnī un cep, līdz kartupeļu laiviņas apceptas brūnas un gatavas. (~ 20 min)
3. Tikmēr smalki sagrieztas austersēnes cep olīveļļā ar sāli un melnajiem pipariem, līdz sēnes mīkstas (arī ~ 20 min). Pievieno smalki sakapātu sīpolu, cep vēl nedaudz, kas viss sacepies, pasautē vēl zem vāka ar nelielu daudzumu ūdens (sēnēm jābūt ļoti mīkstām). Kad sēnes ar sīpoliem gatavas, pievieno krējumu (vai jogurtu bez piedavām, sanāk tik pat labi), līdz veidojas bieza mērce. To vairs nekarsē un nevāra, tiklīdz iejauc krējumu, mērci uzreiz pilda iekšā kartupeļu laiviņās. Pa virsu uzber rīvētu sieru, to visu liek cepeškrāsnī vēl uz 5 min.
4. Ja kartupeļi izvēlēti lieli, sanāk pamatēdiens. Ja izvēlas mazus kartupeļus, sanāk smalka uzkoda.
Uz augšu