Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Karaliskā biezpiena kūka

Karaliskā biezpiena kūka

FOTO: Renāte Gekiša

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g biezpiena
  • 2 āboli
  • 2.5 glāze/s miltu (500 ml)
  • 1 glāze/s cukura (200 ml)
  • 200 g sviesta vai margarīna
  • 3 olas
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • Cepamais pulveris
  • Vaniļas cukurs
  • Pūdercukurs
  • Žāvēti augļi
  • 1 tējk. kartupeļu cietes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Sviestu vai margarīnu sarīvē uz rupjas rīves un pievieno pusi glāzes cukura, miltus un cepamo pulveri.
    Sviestu vai margarīnu sarīvē uz rupjas rīves un pievieno pus...

    FOTO: Renāte Gekiša

  2. Ar rokām saberž sastāvdaļas, izveidojot vienmērīgas drumstalas.
  3. Pusei no drumstalu masas pievieno vienas olas dzeltenumu un skābo krējumu, izveidojot izveltnējamu mīklu.
    Pusei no drumstalu masas pievieno vienas olas dzeltenumu un...

    FOTO: Renāte Gekiša

  4. Biezpienu ar atlikušo cukuru un olu dzeltenumiem samaļ vai sablendē, pievieno vaniļas cukuru, kartupeļu cieti un žāvētos augļus.
    Biezpienu ar atlikušo cukuru un olu dzeltenumiem samaļ vai s...

    FOTO: Renāte Gekiša

  5. Atsevišķi saputo olu baltumus (tiem var pievienot šķipsniņu pūdercukura labākai putošanai), kurus iecilā biezpiena masā.
  6. Kūkas pamatni veido, izveltnējot un izklājot mīklu. Virsū liek pusi no gatavās biezpiena masas, tad kārto mizotas ābola šķēles un atlikušo biezpienu.
    Kūkas pamatni veido, izveltnējot un izklājot mīklu. Virsū li...

    FOTO: Renāte Gekiša

  7. Virsū ber atlikušās mīklas drumstalas.
  8. Cep nelielā karstumā aptuveni 1 stundu, līdz maliņas kļūst zeltainas. Pasniedz atdzesētu.

    Labu apetīti!
    Cep nelielā karstumā aptuveni 1 stundu, līdz maliņas kļūst z...

    FOTO: Renāte Gekiša

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Lāčuka maizes zupa ar putukrējumu

Lāčuka maizes zupa ar putukrējumu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas