Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Cepti nēģi

Cepti nēģi

FOTO: Andris Gāliņš

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Svaigi nēģi
  • Sāls
  • Lauru lapa
  • Pipari
  • Sinepes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Svaigus nēģus apber ar sāli (3kg nēģi - 1kg sāls), samaisa un ar salveti notīra sāli un gļotas, līdz nēģi kļūst sausi.
  2. Uzkarsē pannu un nēģus apcep no abām pusēm līdz tie kļūst brūni. Lai nedegtu panna, nedaudz uzlej augu eļļu.
  3. Apceptos nēģus kārto čuguna vai cita materiāla sautējamā katlā. Katru kārtu plāni apsmērē ar sinepēm , uzliek dažas lauru lapas un uzber 4-6 melnos piparus, uzliek vāku.
  4. Liek cepeškrāsnī uz 1 stundu pie 200 grādiem. Pārbauda ar dakšiņu - ja var viegli iedurt, tad būs gatavi.
  5. Atdzesē un sātīga uzkoda gatava baudīšanai.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sendvičs ar bekonu, čedaras sieru un gurķu mērci

Sendvičs ar bekonu, čedaras sieru un gurķu mērci

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas