Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Cepta siera kūka ar ievārījumu

2010. gada 31. janvāris
Foto: Ulrika
Recepte bija publicēta žurnālā Ieva. Oriģināla paredzēts divreiz vairāk siera - 400 g. Manuprāt, pietiek ar vienu iepakojumu -200 vai 250 g, neesmu pārliecināta, ka ar lielāku daudzumu kūka sarecēs. Vēl tur bija paredzēta virsa - 100 g skābā krējuma+50 g cukura+pustējkarote vanilīncukura sajauc un pārlej gatavai kūkai, tad liek to vēlreiz krāsnī 250 grādos uz desmit minūtēm. Galarezultātā mīkla pārcepas un ir pārāk cieta. Tādēļ es šo virsmu atmetu, nav taču vajadzīgas liekas kalorijas, vai ne?
Mīkla ir ļoooti garšīga!
Pagatavošana
80 min
1. Pamatnei paredzētos produktus sajauc, daudz nemīcot, uz brīdi ieliek ledusskapī.
2. Tad mīklu ieklāj tortes veidnē ar noņemamām malām, izveido arī nelielas maliņas.
3. Sakarsēta krāsnī cep 10-15 min. 180 grādu temperatūrā.
4. Pildījumam krējumsieru ar pārējām sastāvdaļām (t.sk. citrona sula un rīvēta miziņa) saputo, lai masa viendabīga.
5. Lej pavirsu viegli apceptajai pamatnei un turpina cept vēl 50 minūtes.
6. Atdzesētu kūku, pārziež ar ievārījumu (pēc gaumes un iespējām). Man garšo ar dzērveņu vai brūkleņu.
7. Labu apetīti!
Uz augšu