Gardā biskvīta torte

2010. gada 30. janvāris
Foto: Santa
Mammas debešķīgās tortes kuras vienmēr tika ceptas svētku reizēs.
Pagatavošana
180 min
1. Sagatavojam divus atsevišķus traukus kulšanai, mikseri.
2. Cepšanas formu sagatavo atkarībā no tās vecuma, ja ir veca forma tad to iesmērē ar eļļu un miltiem, ja tā ir jauna tipa forma tad tikai nedaudz eļļas.
3. Katram biskvītam vienā traukā atdala 6 olas baltumus un otrā traukā liek 6 olas dzeltenumus.
4. Traukā kurā ir tikai 6 olas dzeltenumi pievieno 6 ēdamkarotes ūdens, 3 ēdamkarotes cukura un naža galu vaniļas cukura.
5. Traukā kurā ir tikai 6 olas baltumi pievieno vienu ēdamkaroti cukura.
6. (Tā to vajadzēs darīt katram biskvītam)
7. Olas dzeltenumus saputo ar mikseri līdz šķidrums ir mērces konsistencē, tad pievieno 6 ēdamkarotes miltu, bez kaudzes un saputo.
8. Tad puto olas baltumu līdz tas sāk izskatīties tā itkā putojot jau nedaudz iegūst savu formu un nav pavisam šķidra masa
9. Ieslēdzam sildīties cepeškrāsni uz 180 grādiem.
10. Tad saputotajam olas baltumam pa virsu uzlej olas dzeltenuma saputoto masu un ar koka karoti iecilā( maigi ceļ no apakšas uz augšu no visām pusēm, līdz abas ir sajaukušās vienmērīgā konsistencē)
11. Iecilāto masu lej ar eļļu iesmērēta formā un vienmērīgi izlīdzina.
12. Tad biskvītu liek cepties un cep to apmēram 25-30 minūtes, taču sekojot līdzi un neļaujot tam sadegt, ja vēl nav pagājušas 25 minūtes :)
13. Un tā vēl 2 reizes, lai kopā ir 3 biskvīti.
14. Katram biskvītam izcepoties ar koka vai plastmasas lāpstiņu vajadzētu apbraukāt ap malām, lai nedaudz atlipinātu un izbraukāt arī apakšu, pēc nelielas atdzišanas biskvītu jānovieto uz tīras virsmas, lai tas var atdzist. Pirms tam ir jāapgriež maliņas kas ir nedaudz augstākas par biskvītu atstājot apaļo formu, šīs maliņas izkaltējos pēc tam izmantosim...
15. Kopā līmēšana:
16. Tātad mums ir 3 atdzisuši biskvīti, izkaltētas biskvītu maliņas un nesaputots saldais krējums.
17. Saputojam saldo krējumu ar cukuru pēc garšas, es lieku apmēram 4 ēdamkarotes uz 500 ml.
18. Sagatavojam ievārījumu darbībai un sadabūjam perfekti plakanu lāpstiņu vai lielo pavāra mazi ar ko izsmērēt saputoto krējumu.
19. uz apakšējās biskvīta kārtas no sākuma uzziežam ievārījumu, tādā kārtā lai kādam neliktos,ka Jums ir žēl(apm 3 mm augstumā) Tad ziežam putukrējumu arī tādā pašā augstumā. Liekam virsū nākamo biskvītu un tieši tas pats, tad liekam augšējo biskvītu un salīmētās tortes sānu defektus notušējam ar putukrējumu, sānu malas smuki izlīdzinot.
20. Tagad noderētu kaltētās biskvītu maliņas. Tām jābūt pilnīgi sausām. Ar kafijas dzirnaviņām vai ar rīvi sasmalcinam biskvītu maliņas un apbirdinam tortes malas maigi piespiežot, lai biskvīts pielīp pie putukrējuma, atlikumus kas nobirst ieberam atpakaļ bļodā pie sasmalcinātā biskvīta. arī augšu nosmērējam vienmērīgā kārtā ar putukrējumu.
21. Augšu gan dekorējas kā Jums patīk :)
22. Labu apetīti!
Uz augšu