Halava

2005. gada 2. maijs
Foto: Maija Tauriņa
Pagatavošana
60 min
1. Sviesta sagatavošana:
2. Lai iegūtu karsēto sviestu kas būtiski uzlabo šī ēdiena garšu parasto sviestu liek katliņā un uz nelielas uguns karsē ik pa brīdim nosmeļot uzpeldējušās putas un nemaisot ļaujot pie katla dibena esošajām sviesta sastāvdaļām tur palikt, kad putas vairs neuzpeld uzmanīgi sviestu nolej citā trauciņā tā lai katla dibenā esošie nosēdumi paliktu katliņā. Iegūtas sviets ir aromātiskāks un nedaudz smaržo pēc riekstiem.
3. Rozīnes kārtīgi nomazgā, riekstus ( lazdu, zemezriekstus, mandeles u.c) nolupina.
4. Deserta pagatavošana:
5. Lejam sviestu dziļā pannā un ieberam tajā mannā un ik pa brīdim maisot nobrūninam to brūnganu.
6. Paralēli jūs vārāt cukurūdeni kamēr apmēram 1/5 daļa ūdens ir inovārījusies nost.
7. Uzberat uz mannā sasmalcinātās garšvielas, rozīnes un riekstus un lejat visu cukurūdeni virsū mannā vienlaikus to apmaisot lai neveidojas kunkuļi (karstā manna strauji uzvārīsies tāpēc lejot ūdeni esat piesardzīga un labāk nestāvat pārāk tuvu pannai). Vēl lēnām maisot ļaujat ēdienam apmēram 5 minūtes uzkarst lai uzbriest rozīnes. Atdzesē. Pasniedz kā desertu vienu vai pie saldajiem rīsiem(rīsi vārīti pievienojot cukuru un nedaudz lauru lapas) un vaniļas mērci.
Uz augšu