Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Siera kūka ar sviesta pamatni

2009. gada 23. decembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Pamatnes sastāvdaļas samaisa kopā tā, lai masa ir samērā bieza, vienmērīga, nedrūp, ir vienā gabalā un nelīp pie pirkstiem.
2. To izklāj pa visu kūkas formas apakšu kā pamatni.
3. Cep 15 minūtes 170 grādos līdz pamatne vairs nav tik šķidra.
4. Pašu kūku veido tā: bļodā liek abus Philadelphia sierus, olas, krējumu, cukuru, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru.
5. Visu vai nu samaisa vai sakuļ ar mikseri.
6. Kad pamatne ir gatava, to izņem no cepeškrāsns, ļauj 2 minūtes nedaudz atdzist un lēnām kūkas maisījuma saturu lej virsū tā, lai viss vienmērīgi noklājas balts.
7. Kad viss ir uzliets un pielīdzināts, kūkas formu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep aptuveni vēl 30 minūtes, kamēr augšējā daļa ir palikusi stingra un nav šķidra.
8. Kūku sagriež gabaliņos un pasniedz katru gabaliņu aplietu ar ievārījumu vai ogu mērci.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu