Biezpiena torte/vieglā

4 1

Sastāvdaļas

  • 700 gr vājpiena biezpiens
  • 1 litrs jogurta /var vājpiena
  • 1 paciņa cepumi /selga
  • 3 ēd.k. želatīns
  • 0.5 paciņa ogu želeja/paredzēta uz 0,5l ūdens
  • 1 citrons
  • 1 glāze piens
  • Marmelāde /citrona-apelsīna šķēlītes
  • Rieksti, cukāti, žāvēti augļi - katra paša fantāzijas lidojums
  • Cukurs pēc garšas
  • Vīnogas, apelsīni, mandarīni, zemenes - kas nu uz doto momentu ir pieejams
  • Nekādā gadījumā NEIZMANTOT KIVI- tas auglis visu pataisīs nejēdzīgi rūgtu

Pagatavošana

30 min.
  1. Biezpienu samaļ gaļas mašīnā /ja nav slinkums procedūru atkārto 2 reizes/
  2. Palielā bļodā liek biezpienu, jogurtu, cukuru, ½ citrona sulu, pierīvē citrona miziņu, smalki sadrupina cepumus /dažus cepumus atstāj formas izkaisīšanai/, sīki sagrieztu marmelādi, riekstus un visu pārējo kas nu kuram garšo un labi sakuļ ar mikseri
  3. Uzbriedinātu želatīnu izkausē karstā piena, kad piens atdzisis lej klāt biezpiena masai un kārtīgi samaisa
  4. Tortes formu izsmērē ar sviestu vai margarīnu un izkaisa ar cepumiem/sīki saberztiem/ lej tortes masu formā un liek ledusskapī
  5. Želeju izkausē 0,5 l verdoša ūdens un ļauj atdzist
  6. Tortes virsu izrotā ar augļiem vai ogām /pabiezā kārtā/ ,pārlej ar želeju un stutē atpakaļ ledusskapī.
  7. Torti jāgatavo iepriekšējā vakarā pirms lielās ēšanas!!!!!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize