Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Ābolkūka ar ķirbja sēkliņām

Ābolkūka ar ķirbja sēkliņām

FOTO: Ilze Birģele

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 100 g sviesta vai margarīna
  • 1 ola
  • 50 g cukura
  • 190 g miltu
  • Pildījumam:
  • 1 kg ābolu
  • 1 citrons
  • 50 g rozīņu
  • 2 ēd. k. kartupeļu cietes
  • 50 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 50 g ķirbja sēkliņu
  • 2 ēdk. piena
  • 2 ēd. k. medus
  • 2 tējk. vanilīncukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. No pamatnei paredzētajiem produktiem samīca mīklu un novieto vēsumā.
    No pamatnei paredzētajiem produktiem samīca mīklu un novieto...

    FOTO: Ilze Birģele

  2. Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un pārlej ar citrona sulu, lai tie nepaliktu brūni. Tad tiem pierīvē citrona miziņu, pievieno rozīnes, cukuru, 40 g sviesta, maisot karsē aptuveni 10 min. Pēc tam masā iemaisa ūdenī izšķīdinātu cieti.
    Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un pārlej ar citrona...

    FOTO: Ilze Birģele

  3. Mīklu izrullē un klāj ietaukotā veidnē, sabaksta ar dakšiņu.
    Mīklu izrullē un klāj ietaukotā veidnē, sabaksta ar dakšiņu.

    FOTO: Ilze Birģele

  4. Virsū mīklai lej ābolu masu.
    Virsū mīklai lej ābolu masu.

    FOTO: Ilze Birģele

  5. 10 g sviesta, medu, vanilīncukuru, pienu uzkarsē, iemaisa ķirbja sēkliņas.
    10 g sviesta, medu, vanilīncukuru, pienu uzkarsē, iemaisa ķi...

    FOTO: Ilze Birģele

  6. Uzkarsēto masu lej virsū āboliem.
    Uzkarsēto masu lej virsū āboliem.

    FOTO: Ilze Birģele

  7. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā vienu stundu. Gatavu atdzesē. Īpaši garšīga, ja dažas stundas pastāv ledusskapī.

    Labu apetīti!
    Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā vienu stundu. Gatavu a...

    FOTO: Ilze Birģele

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Karbonāde alus mīklā

Karbonāde alus mīklā

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA