Sākums > Receptes > Deserti

Ābolkūka ar ķirbja sēkliņām

2009. gada 8. decembris
Foto: Ilze Birģele
Pagatavošana
120 min
1. No pamatnei paredzētajiem produktiem samīca mīklu un novieto vēsumā.
Foto: Ilze Birģele
2. Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un pārlej ar citrona sulu, lai tie nepaliktu brūni. Tad tiem pierīvē citrona miziņu, pievieno rozīnes, cukuru, 40 g sviesta, maisot karsē aptuveni 10 min. Pēc tam masā iemaisa ūdenī izšķīdinātu cieti.
Foto: Ilze Birģele
3. Mīklu izrullē un klāj ietaukotā veidnē, sabaksta ar dakšiņu.
Foto: Ilze Birģele
4. Virsū mīklai lej ābolu masu.
Foto: Ilze Birģele
5. 10 g sviesta, medu, vanilīncukuru, pienu uzkarsē, iemaisa ķirbja sēkliņas.
Foto: Ilze Birģele
6. Uzkarsēto masu lej virsū āboliem.
Foto: Ilze Birģele
7. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā vienu stundu. Gatavu atdzesē. Īpaši garšīga, ja dažas stundas pastāv ledusskapī.

Labu apetīti!
Foto: Ilze Birģele
Uz augšu