No pamatnei paredzētajiem produktiem samīca mīklu un novieto vēsumā.
FOTO: Ilze Birģele
Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un pārlej ar citrona sulu, lai tie nepaliktu brūni. Tad tiem pierīvē citrona miziņu, pievieno rozīnes, cukuru, 40 g sviesta, maisot karsē aptuveni 10 min. Pēc tam masā iemaisa ūdenī izšķīdinātu cieti.
FOTO: Ilze Birģele
Mīklu izrullē un klāj ietaukotā veidnē, sabaksta ar dakšiņu.
FOTO: Ilze Birģele
Virsū mīklai lej ābolu masu.
FOTO: Ilze Birģele
10 g sviesta, medu, vanilīncukuru, pienu uzkarsē, iemaisa ķirbja sēkliņas.
FOTO: Ilze Birģele
Uzkarsēto masu lej virsū āboliem.
FOTO: Ilze Birģele
Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā vienu stundu. Gatavu atdzesē. Īpaši garšīga, ja dažas stundas pastāv ledusskapī.