Marinēta menca

2009. gada 25. novembris
Foto: Mārtiņš Strazdīts
Pagatavošana
30 min
1. Mencas pagatavošana:
2. Mencai iztīra iekšas, nogriež galvu, asti un spuras,
3. Pārgriež gareniski uz pusēm un izņem mugurkaulu un asakas (cik ven iespējams), iztīrīto sagriež 7cm platos gabaliņos,
4. Mencu ieberzē ar sāli (mazliet), pipariem, garšvielu zivīm un pārlej izspiesto citrona sulu. Atstāj uz 10 min. savilkties.
5. Sakarsētā pannā liek cepties zivju gabaliņus (1 min. viena puse, 1 min. - otra)
6. Plānās šķēlītēs sagriež sīpolu.
7. Palielā traukā kārtās liek sīpolus un mencu gabaliņus, kamēr trauks ir pilns un sastāvdaļas beigušās.
8. Marinādes pagatavošana:
9. Mazā katliņā ielej ūdeni ar etiķi, pieliek cukuru, sāli un smaržīgos piparus.
10. Uzvāra, lai parādās burbulīši.
11. Marinādi atdzesē, apmēram, līdz 60 grādiem.
12. Marinādi pārlej pāri mencas kārtojumam.
13. Un liek ledusskapī.
14. Pēc 8h marinētā menca ir gatava lietošanai.
15. Labu apetīti!
Uz augšu