Sākums > Receptes > Deserti

Āboli kārtainajā mīklā

2009. gada 21. novembris
Foto: Elza Neilande
Pagatavošana
30 min
1. Atlaidini kārtaino mīklu un izveltnē to 4 līdz 5 mm biezā plāksnē. Sagriez mīklu 8 kvadrātos, tik lielos, lai katrā varētu ietīt ābolu. Ābolus nomizo un izdur serdes. Bļodā samaisi džemu ar mandelēm, iepildi to ābolu dobumos un uzliec pildītos ābolus uz mīklas kvadrātiem. Saņem visus 4 mīklas stūrus virs āboliem kopā, cieši saspied malas. No mīklas atlikumiem izgriez mazas strēmeles un pārliec krustiski virs ietītajiem āboliem. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādu temperatūru, aprisini plāti ar aukstu ūdeni, uzliec ābolus uz plāts un liec cepeškrāsnī. Cep 20 minūtes gaiši dzeltenus. Tad izņem no cepeškrāsns un uzreiz apkaisi ar pūdercukuru. Mazliet padzesē un pasniedz.
Uz augšu