Koftas

2009. gada 29. oktobris
Foto: Ilona Ikauniece
Pagatavošana
60 min
1. Kartupeļus vai nu sastampā vai uz rīves sarīvē. Riekstus sadrupina un apgrauzdē uz pannas, pieber kartupeļiem. Pievieno biezpienu, piesit olu, pieber garšvielas un sāli. Visu kārtīgi sajauc un veido nelielas bumbiņas (koftas).
2. Tad koftas cep: vai nu karstā gaisa krāsnī (10 - 15 minūtes), plītī vai arī sakarsētā eļļā, kamēr zeltaini brūnas.
3. Kamēr koftas cepas, gatavo mērci. Nomizo un sīki sagriež ingvera sakni, nomizo un sarīvē burkānus, mazos gabaliņos sagriež tomātus. Uz pannas izkausē sviestu un tajā apcep kumīnu, koriandru un ingveru. Pieber burkānus. Kad burkāni apcepušies (pēc kādām 5 minūtēm) pieber tomātus, šķipsniņu sāls. Sautē. Pēc kādām 10 minūtēm pielej krūzīti ūdens (vai buljonu) un turpina sautēt. Tad pieliek jogurtu un garšvielas.
4. Kad bumbiņas izcepušās tās liek karstumizturīgā traukā, uzlej virsū mērci un liek uz 10 minūtēm plītī apcepties.
5. p.s. Šī ir mana variācija par tēmu. Klasiskā kombinācija mērcei ir tomāti un sīpoli, nevis burkāni, bet man sīpoli negaršo... Garam masalu uztaisīt pats - meklējiet tepat portālā vairākus variantus. Un mērci var arī netaisīt, bet ēst koftas tāpat, vai, piemēram, tikai ar bezpiedevu jogurtu vai krējumu.
Uz augšu