Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Marinēti kāpostu salāti ziemai

Marinēti kāpostu salāti ziemai

FOTO: Agris

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 10 kg kāpostu
  • 2 kg burkānu
  • 2 kg sīpolu
  • 2 kg paprikas
  • 600 g cukura
  • 300 g sāls
  • 1 l etiķa (9%)
  • 1 l eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Kāpostus saēvelē vai smalki sagriež.
  2. Sasmalcina papriku un sīpolus, kā arī uz vidēja rupjuma rīves sarīvē burkānus. Parasti sīpolu un paprikas sasmalcināšanai (sagriešanai) izmantoju virtuves kombaina plāno šķēlīšu griezēju.
  3. Visus dārzeņus liek lielā bļodā vai spainī un ar rokām samaisa (nevajag censties "samočkāt"). Pēc tam pievieno sāli, cukuru, eļļu, etiķi un atkal ar rokām samaisa.
  4. Pēc tam tam visam ir jānostāvas (jāiemarinējas) 36 stundas.
  5. Pēc tam salātus samaisa un pilda 0,5 - 1,5 l stikla burkās, kuras pēc piepildīšanas aizvāko. Pildot šos salātus burkās ir jāskatās, lai visi kāposti atrstos sulā (marinādē). Burkas ieteicams uzglabāt vēsā vietā.
  6. No šo produkta daudzuma sanāk aptuveni 20 l gatavās produkcijas.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas