2. Sasmalcina papriku un sīpolus, kā arī uz vidēja rupjuma rīves sarīvē burkānus. Parasti sīpolu un paprikas sasmalcināšanai (sagriešanai) izmantoju virtuves kombaina plāno šķēlīšu griezēju.
3. Visus dārzeņus liek lielā bļodā vai spainī un ar rokām samaisa (nevajag censties "samočkāt"). Pēc tam pievieno sāli, cukuru, eļļu, etiķi un atkal ar rokām samaisa.
4. Pēc tam tam visam ir jānostāvas (jāiemarinējas) 36 stundas.
5. Pēc tam salātus samaisa un pilda 0,5 - 1,5 l stikla burkās, kuras pēc piepildīšanas aizvāko. Pildot šos salātus burkās ir jāskatās, lai visi kāposti atrstos sulā (marinādē). Burkas ieteicams uzglabāt vēsā vietā.
6. No šo produkta daudzuma sanāk aptuveni 20 l gatavās produkcijas.